Garšīgi tomāti korejiešu gaumē
Konservējumi

Garšīgi tomāti korejiešu gaumē

Man ļoti garšo asi ēdieni. Āzijas virtuvē tādu nav mazums. Esmu izmēģinājusi daudz dažādu ēdienu, bet mans iecienītākais ir tieši šie tomāti korejiešu gaumē.
Tie ir tik neparasti. Patīkami pikanti un apetīti rosinoši. Izdodas vienkārši lieliski. Šodien labprāt padalīšos ar šo recepti.

SASTĀVDAĻAS:

  • Tomāti – 2 kg
  • Saldie pipari – 4 gab.
  • Ķiploki – 2 galviņas
  • Asie pipari – 2 gab.
  • Baziliks
  • Selerija
  • Dilles
  • Pētersīļi
  • 9% etiķis – 100 ml
  • Cukurs – 100 g
  • Augu eļļa – 100 g
  • Sāls – 2 ēdamkarotes

PAGATAVOŠANA:

  • Tomātus nomazgājam, sagriežam uz pusēm, vidiņu var neizgriezt. Saldos piparus maļam gaļas mašīnā, tāpat samaļam arī ķiplokus, baziliku, seleriju, pētersīļus, asos piparus un dilles.
  • Visu rūpīgi samaisām. Ņemama trīs litru burku, liekam tomāt kārtu, samaltās masas kārtu. Cenšamies likt tā, lai masa apklātu katru tomātu pusīti. Es tomātus burkā lieku ar griezuma pusi uz augšu.
  • Burkā lejam verdošu ūdeni, etiķi, pieliekam cukuru, sāli, augu eļļu. Cieši aizskrūvējam vāciņu, liekam ar vāku uz leju, lai tomāti labāk sasūktos ar marinādi.
  • Liekam vēsā vietā uz diennakti. Pēc diennakts garšīgie tomāti korejiešu gaumē ir gatavi. Jūsu ciemiņi un mājinieki novērtēs.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt