Marinēti gurķi NOSTALĢIJA
Konservējumi

Marinēti gurķi NOSTALĢIJA

Šī recepte ir izturējusi laika pārbaudi. To savā laikā gatavoja jau mūsu mammas. Gurķīši izdodas neaprakstāmi garšīgi!

SASTĀVDAĻAS:

  • Gurķi – 5 kg
  • Ķiploki – 10 daiviņas
  • Smaržīgie pipari graudiņos – 10 gab
  • Dilles - viens zariņš uz burku
  • Ķiršu lapas – 5 gab
  • Etiķis – 150 ml
  • Sāls – 2 ēdamkarotes
  • Cukurs – 5 ēdamkarotes
  • Sinepju graudiņi – 6 gab uz burku
  • Upeņu lapas – 5 gab
  • Ūdens – 5 glāzes
  • Lauru lapas – 1 gab uz burku

PAGATAVOŠANA:

  • Pats galvenais gurķu marinēšanā – iemērkt tos aukstā ūdenī uz 3 – 4 stundām.
  • Pēc tam tos rūpīgi nomazgājam, nogriežam galiņus, pavisam mazliet. Tīrās, 700 ml burkās, liekam: dilles, dažas daiviņas ķiploka, dažas ķiršu un upeņu lapas, lauru lapu, dažus smaržīgā pipara graudiņus, sinepju graudiņus, tad blīvi saliekam gurķus.
  • Gatavojam marinādi. Lejam katlā ūdeni, pieliekam sāli, cukuru. Kad ūdens uzvārījies, pielejam etiķi. Kad marināde uzvārījusies, lejam uz gurķiem, sterilizējam 15 minūtes, aizskrūvējam burkas, apgāžam ar vākiem uz leju, ietinam segā, atdzesējam.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt