Pats galvenais gurķu marinēšanā – iemērkt tos aukstā ūdenī uz 3 – 4 stundām.
Pēc tam tos rūpīgi nomazgājam, nogriežam galiņus, pavisam mazliet. Tīrās, 700 ml burkās, liekam: dilles, dažas daiviņas ķiploka, dažas ķiršu un upeņu lapas, lauru lapu, dažus smaržīgā pipara graudiņus, sinepju graudiņus, tad blīvi saliekam gurķus.
Gatavojam marinādi. Lejam katlā ūdeni, pieliekam sāli, cukuru. Kad ūdens uzvārījies, pielejam etiķi. Kad marināde uzvārījusies, lejam uz gurķiem, sterilizējam 15 minūtes, aizskrūvējam burkas, apgāžam ar vākiem uz leju, ietinam segā, atdzesējam.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.