Kabači bulgāru gaumē. Lieliska uzkoda svētku galdam un ikdienai.
Uzkodas

Kabači bulgāru gaumē. Lieliska uzkoda svētku galdam un ikdienai.

Lieliska recepte. Kabači bulgāru gaumē neprasa daudz laika un pūļu.
Tā ir pavisam vienkārša sagatave un izdodas ļoti garšīgi.
Arī gurķus varat likt šajā marinādē, iznāks neparasti garšīgi.

SASTĀVDAĻAS:

  • Daudzums paredzēts četrām litra burkām.
  • 3 kg kabaču
  • 2 litri ūdens
  • 1 glāze (200 g) cukura
  • 3 ēdamkarotes (ar kaudzi) sāls
  • 250 g 9% etiķa
  • Zaļumi (dilles, mārrutku lapas)
  • 4 daiviņas ķiploka (uz vienu burku)
  • 1 tējkarote melno piparu graudiņos
  • Lauru lapas – 6 – 8 gab.

PAGATAVOŠANA:

  • Kabačus nomazgāt un sagriezt ripās.
  • Noskalot zaļumus, nomizot ķiplokus, likt izkarsētās burkās.
  • Pagatavot marinādi.
  • Lielā katlā liet ūdeni, pievienot sāli, cukuru, lauru lapas, piparus. Uzvārīt.
  • Pieliet etiķi.
  • Likt verdošajā marinādē kabačus, uzlikt vāku, turēt uz uguns 5 minūtes.
  • Periodiski apmaisīt ar karoti, lai visi kabači “izpeldētos” marinādē. Noņemt no uguns.
  • Sagatavotajās burkās ar karoti likt karstos kabačus.
  • Marinādi vēlreiz uzvārīt, pārliet kabačiem, burkas aizskrūvēt.
  • Burkas likt ar vākiem uz leju, ietīt segā, ļaut pilnībā atdzist.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt