Biezpiena torte bez cepšanas
Konditoreja un maize

Biezpiena torte bez cepšanas

Beidziet meklēt attaisnojumu tam, kāpēc jūs joprojām pērkat desertus veikalā. Cepeškrāsns “nevelk”, mikseris salūzis, laika nav – tas viss nav nopietni. Ir receptes, kam nav nepieciešams īpašs aprīkojums un arī laiku tās neaizņem pārāk daudz. Ieprieciniet savus tuviniekus! Šī biezpiena torte sen jau ir iecienīta mūsu paziņu lokā. Ir pienācis laiks to “izvest tautās”.

SASTĀVDAĻAS:

  • saldās kukurūzas pārslas – 250 g
  • medus – 2 ēdamkarotes
  • biezpiens – 1 kg
  • olas – 4 gab.
  • piens – 200 ml
  • kukurūzas ciete – 4 ēdamkarotes
  • cukurs – 150 g
  • sviests – 140 g
  • zemesrieksti – 110 g

PAGATAVOŠANA:

Saldās kukurūzas pārslas likt plastmasas maisā, sasmalcināt.

Samaisīt 60 g sviesta ar medu. Lai abi produkti labāk sajauktos, karsēt tos uz lēnas uguns.

Sviestu samaisīt ar pārslām.

Ņemt formu, kuras diametrs iz 21 cm. Pusi no pārslām izlikt formas apakšā. Formu likt ledusskapī.

Sausu biezpienu vairākas reizes samalt gaļas mašīnā. Pielikt olas. Atsevišķi samaisīt kukurūzas cieti ar pienu. 80 g sviesta samaisīt ar cukuru, karsēt uz lēnas uguns. Siltajam pienam pievienot olu – biezpiena masu. Pastāvīgi maisīt, masa nedrīkst sākt vārīties.

Visai masai pievienot kukurūzas cietes masu, maisīt, kamēr masa uzkarst un sāk izskatīties pēc pudiņa. Pievienot riekstus, likt, lai atdziest.

Izņemt formu no ledusskapja. Uzklāt pusi no biezpiena masas. Pa virsu likt atlikušo kukurūzas pārslu masu un atlikušo biezpiena masu. Likt ledusskapī uz nakti.

Tortes bez cepšanas jau sen ir iekarojušas savu vietu desertu pasaulē. Noteikti izmēģiniet un padalieties ar draugiem!

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt