Torte “Medus bumbiņas”
Konditoreja un maize

Torte “Medus bumbiņas”

Sastāvdaļas:

    Kviešu milti 3,25 gl. Cukurs 2 gl. Medus 3-4 ēd.kar. Soda 1 tējk. Olas 4 gab. Sviests 100 g Vanilīns pēc garšas Piens 2 gl. Kartupeļu ciete 2 ēd.kar.

Pagatavošana:

Lai bumbiņas būtu gaisīgas, pagatavojiet mīklu ūdens peldē. Uzvāriet ūdeni un ielieciet tajā katliņu. Tajā ielieciet 3 tējkarotes sviesta, 1 glāzi cukura un medu. Pastāvīgi maisot, visu izšķīdiniet.

Tad pievienojiet sodu, samaisiet un noņemiet no uguns. Nedaudz atdzesējiet un pievienojiet 3 glāzes miltu un 2 olas. Iejauciet mīklu.

Apklājiet cepešpannu ar pergamentu un no mīklas veidojiet rieksta lieluma bumbiņas. Salieciet tās uz pannas, taču ņemiet vērā, ka tās palielināsies izmērā, tāpēc lieciet bumbiņas tā, lai tās nesaskartos savā starpā.

Lieciet cepešpannu uzkarsētā līdz 200 grādiem cepeškrāsnī un cepiet 5-10 minūtes.

Arī krēms jāgatavo ūdens peldē. Katliņā ielejiet pienu, pielieciet 2 olas, cieti, 3 ēdamkarotes miltu, 1 glāzi cukura, vanilīnu. Samaisiet viendabīgā masā. Pievienojiet 70 g sviesta un sakuliet krēmu.

Gatavām atdzisušām bumbiņām uzlejiet krēmu un samaisiet.

Ielieciet veidnē un atstājiet uz nakti ledusskapī.

No rīta apgrieziet veidni, pārlejiet torti ar šokolādes glazūru vai izkausētu šokolādi.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt