Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Zupas
Sātīga un bieza zirņu zupa ar žāvētu gaļu
05.06.2019 21:45
SASTĀVDAĻAS:
Žāvētas cūku ribiņas – 300 g
Krakovas
desa
– 200 g
Šķeltie zirņi – 1 glāze
Sīpoli – 2 gab.
Kartupeļi – 4 gab.
Burkāns – 1 gab.
Lauru lapa
Sāls, melnie pipari – pēc garšas
Zaļumi
– (dilles, pētersīļi)
PAGATAVOŠANA:
Šai zupai labāk noderēs šķeltie zirņi, tie izvārīsies daudz ātrāk. Zirņus iemērciet nelielā ūdens daudzumā un atstājiet uz 6 stundām.
Lejat katlā ūdeni un liekat iekšā zirņus, uzvārāt, noputojiet, samaziniet uguni un turpiniet vārīt, līdz zirņi gatavi, apmēram 40 minūtes.
Ik pa laikam apmaisiet, lai zirņi nepiedegtu. Pieliekat mazliet cūku ribiņas.
Sagriežat ribiņas un desu šķēlītēs, liekat uz pannas.
Kad sāk izdalīties tauki un gabaliņi mazliet apcepušies, pieliekat smalki sagrieztus sīpolus un burkānus. Turpiniet cept, līdz dārzeņi kļūst zeltaini.
Kartupeļus
nomizojiet, sagriežat gabaliņos un liekat katlā pie zirņiem. Kad kartupeļi jau nāk gatavi, pieliekat pannas saturu.
Dažas minūtes pirms zupa gatava, pieliekat lauru lapu, piparus, dilles un pētersīļus.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Uzkodas
Siera krekeri
23.06.2020 13:00
Konditoreja un maize
Smilšu mīklas cepumi. Ātri, gardi un lēti
08.12.2019 16:34
Pamatēdieni
Cepta vista ķiploku- rozmarīna marinādē.
21.03.2020 19:34
Konditoreja un maize
Biezpiena virtuļi
20.02.2019 20:50
Pamatēdieni
Bezgala gardā siļķe
23.07.2019 17:36
Konditoreja un maize
Norvēģi to nosaukuši par “Pasaulē labāko torti” un nosaukums jau runā par sevi
06.10.2019 18:50
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu