Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Zupas
Sātīga un bieza zirņu zupa ar žāvētu gaļu
05.06.2019 21:45
SASTĀVDAĻAS:
Žāvētas cūku ribiņas – 300 g
Krakovas
desa
– 200 g
Šķeltie zirņi – 1 glāze
Sīpoli – 2 gab.
Kartupeļi – 4 gab.
Burkāns – 1 gab.
Lauru lapa
Sāls, melnie pipari – pēc garšas
Zaļumi
– (dilles, pētersīļi)
PAGATAVOŠANA:
Šai zupai labāk noderēs šķeltie zirņi, tie izvārīsies daudz ātrāk. Zirņus iemērciet nelielā ūdens daudzumā un atstājiet uz 6 stundām.
Lejat katlā ūdeni un liekat iekšā zirņus, uzvārāt, noputojiet, samaziniet uguni un turpiniet vārīt, līdz zirņi gatavi, apmēram 40 minūtes.
Ik pa laikam apmaisiet, lai zirņi nepiedegtu. Pieliekat mazliet cūku ribiņas.
Sagriežat ribiņas un desu šķēlītēs, liekat uz pannas.
Kad sāk izdalīties tauki un gabaliņi mazliet apcepušies, pieliekat smalki sagrieztus sīpolus un burkānus. Turpiniet cept, līdz dārzeņi kļūst zeltaini.
Kartupeļus
nomizojiet, sagriežat gabaliņos un liekat katlā pie zirņiem. Kad kartupeļi jau nāk gatavi, pieliekat pannas saturu.
Dažas minūtes pirms zupa gatava, pieliekat lauru lapu, piparus, dilles un pētersīļus.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Deserti
Tas ir īsts kulinārijas šedevrs – Krakovas biezpiena pīrāgs!
24.01.2019 18:13
Uzkodas
Pīrāgs ar lociņiem un olu
01.04.2019 18:48
Noderigi
Lūk, ko vajadzētu izdzert pirms gulēt iešanas, ja vakariņās apēsts par daudz
15.02.2019 14:34
Konditoreja un maize
Vafeļu kūka ar olu krēmu
15.03.2022 12:23
Konditoreja un maize
Kārtainie mīklas pīrādziņi
19.11.2019 17:34
Konditoreja un maize
Biezpiena sacepums ar balto šokolādi
15.09.2019 09:41
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu