Dzērveņu ievārījums ar cidonijām un ingveru
Konservējumi

Dzērveņu ievārījums ar cidonijām un ingveru

Sastāvdaļas:

  • dzērvenes - 350 g
  • cidonijas 100 g
  • ingvers - 2-3 cm
  • cukurs - 450 g

Pagatavošana:

Sagatavojas ogas un augļus. Dzērvenes var būt arī saldētas.

Cidonijas attīrām no sēkliņām un mizas. Sagriežam nelielos gabaliņos.

Ingvera daudzums atkarīgs no jūsu vēlmēm, bet mēr paņemsim 2,5 - 3 cm lielu gabaliņu. Ingveram noņemam mizu un smalki sagriežam.

Maizes cepēja katlā saskaņā ar instrukciju liekam ogas un cukuru vairākās kārtās. Ieslēdzam tehniku un izvēlamies attiecīgo programmu, bet visu pārējo maizes cepējs izdarīs pats. Var vāŗīt arī uz plīts. Vārīšanas laiks ir atkarīgs no tā, cik biezu ievārījumu mēs vēlamies un cik ātri cidonijas kļūst mīkstas (aptuveni 1 stunda).

Kad atskan signāls, izslēdzam maizes cepēju un uzmanīgi izceļam katlu. Saliekam ievārījumu burkās un našķojamies pēc sirds patikas. Labu apetīti!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt