Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Noderigi
Mājās pagatavota karamele
14.04.2019 10:52
SASTĀVDAĻAS:
½ litrs piens
3 glāzes cukurs
1 glāze piena pulveris
100 gr. sviests
PAGATAVOŠANA:
Iesākumā sajauciet visas satāvdaļas, izņemot sviestu.
Masu lieciet katliņā un vāra uz mazas uguns, nepārtraukti maisa, vāra līdz masa iegūst brūnganu krāsu.
Tiklīdz masa kļūsts brūna, pievieno sviestu un turpina vārīt līdz karameles konsistencei.
Karameles gatavošanai nepieciešams apmēram 1,
5 stundas
.
Ja vārīsiet mazāk par norādīto ilgumu, sanāks kondensētais piens.
Bet ja pārvārīsiet ilgāk par norādīto laiku, sanāks īriss.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Pamatēdieni
Vistas krūtiņa pildīta ar sieru un zaļumiem
29.10.2021 13:46
Salāti
Burkānu un gurķu salāti
06.04.2019 17:32
Noderigi
Šo milzīgo loku saišķi viņa izaudzēja maisiņā ziemas vidū bez jebkādas zemes! Mūžu dzīvo, mūžu mācies...
17.02.2019 13:10
Deserti
Apbrīnojami garšīgs saldējums no hurmas
01.11.2017 22:56
Deserti
Tiramisu recepte
18.01.2019 21:59
Zupas
Saldā ķiršu zupa ungāru gaumē
28.08.2019 19:51
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu