Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Noderigi
Mājās pagatavota karamele
14.04.2019 10:52
SASTĀVDAĻAS:
½ litrs piens
3 glāzes cukurs
1 glāze piena pulveris
100 gr. sviests
PAGATAVOŠANA:
Iesākumā sajauciet visas satāvdaļas, izņemot sviestu.
Masu lieciet katliņā un vāra uz mazas uguns, nepārtraukti maisa, vāra līdz masa iegūst brūnganu krāsu.
Tiklīdz masa kļūsts brūna, pievieno sviestu un turpina vārīt līdz karameles konsistencei.
Karameles gatavošanai nepieciešams apmēram 1,
5 stundas
.
Ja vārīsiet mazāk par norādīto ilgumu, sanāks kondensētais piens.
Bet ja pārvārīsiet ilgāk par norādīto laiku, sanāks īriss.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Konservējumi
Garšīgi tomāti korejiešu gaumē
27.07.2019 13:13
Konservējumi
Ar vienu burciņu pusdienās būs par maz! “Gardēžu” gurķi ar ķiršiem
28.06.2019 18:18
Zupas
Pelmeņu zupa – sātīgs darba dienas nobeigums
20.11.2019 13:54
Noderigi
Lieliski padomi mājsaimniecībā, kuri izbrīnīs pat pieredzējušu saimnieci
26.12.2017 19:30
Uzkodas
Kartupeļu nūjiņas
21.10.2019 20:08
Pamatēdieni
Vistas gaļas veltnīši
06.04.2022 20:17
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu