Āboli un saldie pipari sīrupā
Karstas pankūciņas svētdienas brokastīs, kas pārlietas ar aromātisku sīrupu tā vien vilina pie galda, ne? Sīrups ir ne vien garšīgs kārums, bet arī noderīgs līdzeklis kakla sāpju ārstēšanai. Šodien pastāstīsim jums par neparastu sagatavi ziemai īstiem gardēžiem. Īpaši šī recepte patiks skābētu ābolu cienītājiem.
Ja vēl neesi konservējis ābolus ar saldajiem pipariem, šovasar noteikti izmēģini šo lielisko uzkodu ar saldo sīrupu.
SASTĀVDAĻAS:
- 1 kg saldo piparu
- 1 kg ābolu
- 1.5 l ūdens
- 100 ml etiķa
- 230 g cukura
PAGATAVOŠANA:
- Iesākumā pagatavo marinādi. Ūdenim pievieno etiķi un cukuru. Uzvāri un noņem no uguns.
- Piparus noskalo izņem sēklas un baltās daļas, sagriez katru četrās daļās. Vari ņemt pusi dzelteno un pusi sarkano piparu. Ar sarkanajiem sīrups izdosies saldāks.
- Ābolus sagriez četrās daļās, izņem sēklas. Vislabāk ņemt antonovku, bet derēs arī citas saldskābās ābolu šķirnes.
- Piparus minūti blanšē marinādē.
- Daļu piparu liec izkarsētās burkās.
- Ābolus blanšē marinādē divas minūtes. Liec pa virsu pipariem.
- Tad atkal liec atlikušos piparus.
- Pārlej marinādi. Sterilizē burkas lielā katlā.
- Aizvalcē tās un ļauj lēnām atdzist. Uzglabā vēsā vietā.
- Uzkoda izdodas ļoti oriģināla – ābolu daiviņas sīrupā kļūst sulīgas, bet saldie pipari – kraukšķīgi. Visgaršīgākais, protams, ir sīrups, kuru var atšķaidīt ar ūdeni un dzert kā lielisku atspirdzinājumu, vai pārliet pankūkām.
LAI LABI GARŠO!
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo