Ķiploku bulciņas
Uzkodas

Ķiploku bulciņas

Sastāvdaļas:

  • Kviešu milti 400 g
  • Cukurs 1 tējk.
  • Piens 250 ml
  • Sviests 50 g
  • Zaļumi 1 bunt.
  • Sausais raugs 1 tējk.
  • Ķiploki 3 daiv.
  • Sāls 0,5 tējk.
  • Augu eļļa 2 ēd.kar.
  • Olas dzeltenums 1 gab.
  • Pagatavošana:

    Izsijājiet miltus, pievienojiet sāli, raugu, cukuru, augu eļļu un pienu. Iejauciet mīklu, sasedziet un nolieciet siltā vietā uz 30 minūtēm.

    Pa šo laiku pagatavojiet pildījumu: sasmalciniet zaļumus, sapresējiet ķiplokus. Sajauciet zaļumus un ķiplokus ar samīcītu sviestu.

    Samīciet mīklu, izveidojiet no tās nelielus plācenīšus. Tos var izspiest ar glāzi no veselas mīl;as plāksnes vai izveidot no mīklas desu, sagriezt vienādus gabaliņus un katru izveltnēt atsevišķi.

    Katra plācenīša vidū uzlieciet pildījumu, salokiet tos četrkārtīgi. Ievietojiet pa 2-3 trijstūrīšiem keksu formiņās, apsmērējiet ar dzeltenumu.

    5. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepiet bulciņas 20-25 minūtes. Gatavs!

    Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

    Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt