Ļoti bieži dažādu ēdienu pagatavošanai nepieciešams smalki sarīvēt kāpostus. To var darīt ar nazi, bet tas prasa ļoti daudz laika.
Tad man uzradās blenderis, un es izmantoju to. Taču man nepatika tas, ka blenderējot no kāpostiem izdalās daudz sulas un tie vienmēr bija slapji.
Vēl man bija speciāla kāpostu rīve, bet caur to kāposti tomēr sanāca diezgan rupji, kas ne vienmēr derēja maniem ēdieniem.
Man patīk gatavot kāpostu kotletes, bet tur ir vajadzīgi smalki rīvēti kāposti.
Un reiz šo paņēmienu man ieteica kāda sieviete. Liels viņai paldies par to!
Vienkārši ņemu parasto rīvi un rīvēju kāpostus uz rupjākās malas. Tas ir ģeniāli...Vienai kāpostgalvai aiziet ne vairāk par 5 minūtēm, dažreiz pat 3 minūtes.
Ērtāk ir sagriezt kāpostgalvu četrās daļās un katru rīvēt atsevišķi.
Kāposti iznāk smalki, tieši tā, kā vajadzīgs.
Tādi kāposti ļoti ātri ir gatavi.