Mērce ar dillēm ziemai
Noderigi

Mērce ar dillēm ziemai

Šai diļļu mērcei ir patīkama zaļa nokrāsa, lielisks ķiploku aromāts un asa garša. To vislabāk uzglabāt ledusskapī. Noteikt pagatavojiet, lai ziemā varēt atcerēties patīkamo vasaras garšu un aromātu!

SASTĀVDAĻAS:

  • dilles – 200 g
  • citrona sula – 1 ēdamkarote
  • ķiploki – 5 daiviņas
  • augu eļļa – 80g
  • sāls – 1 tējkarote

PAGATAVOŠANA:

Diļļu zariņus noskalojiet tekošā ūdenī, rūpīgi nosusiniet, atdaliet no kātiem un smalki sakapājiet.

Liekat dilles bļodā un tām pa virsu smalki sarīvējiet nomizotas ķiploka daiviņas. Pievienojiet eļļu un sāli. Pielejat ēdamkaroti citrona sulas. Visu liekat blenderī un sablendējiet viendabīgā masā.

Iegūto masu liekat kārtīgi izkarsētā burkā un aizskrūvējiet ar labi pieguļošu vāciņu.

Mērce ar dillēm ziemai ir gatava. Lietojiet to, lai aizdarītu svaigu dārzeņu salātus vai pasniedziet pie pamatēdieniem. Tāpat varat to lietot Provansas maizes pagatavošanā. Iegriežat franču bageti, pildiet iegriezuma vietas ar diļļu mērci un krietnu devu parmezāna tipa siera. Cepiet cepeškrāsnī, līdz siers izkusis.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt