Kafijas bulciņas jeb smalkmaizītes ar vārīto krēmu
Konditoreja un maize

Kafijas bulciņas jeb smalkmaizītes ar vārīto krēmu

SASTĀVDAĻAS:

Mīklai:

  • 500 grami milti
  • 100 ml cukura
  • 25 grami svaigā rauga
  • 300 ml piena istabas temperatūrā
  • 75 grami mīksta sviesta
  • 1 ola (sakulta)
  • šķipsniņa sāls

Krēmam:

  • 2 olu dzeltenumi
  • 50 grami cukura
  • 250 ml piens
  • 25 grami kviešu milti
  • vaniļas cukurs vai vaniļas pāksts sēkliņas
  • 1 ola apsmērēšanai

PAGATAVOŠANA:

Vispirms pagatavo mīklu. Pienā ieber gabaliņos sadrupinātu svaigo raugu un pieber cukuru. Samaisa, ļaujot izkust raugam. Pievieno sakultu olu, šķipsniņu sāls, miltus un mīkstu sviestu. Tad mīklu mīca, līdz tā iegūst viendabīgu konsistenci un atlec no bļodas malām. Noliek uzrūgt siltā vietā aptuveni stundu. Tad maizītes sadala nelielās bumbiņās- aptuveni 60 gramus smagās. Bumbiņas saspiež, tā lai izveidotos nelieli, vienmērīgi apaļi plācenīši. To var darīt gan ar rokām, gan izmantojot glāzi, kuru iespiež mīklas vidū- tā izveidojot apaļu iedobi, kurā vēlāk liksim pildījumu. Mīklas plācenīšus kārto uz pannas un atļauj tiem atkārtoti uzrūgt- 25-30 minūtes. Tikmēr pagatavo pildījumu. Sakuļ olas ar cukuru, miltiem un vaniļas cukuru viendabīgā masā. Katliņā lēni uzkarsē pienu, neļaujot tam uzvārīties. Pienu noņem no karstuma un maisot lēnā strūklā pievieno olu maisījumu. Olu krēmu liek atpakaļ karsēties uz lēnas uguns, patstāvīgi maisot. Kad olu krēms sabiezējis un mīklas plācenīši uzrūguši, tos pilda- krēmu liekot maizīšu centrā. Maliņas ieteicams apsmērēt ar sakultu olu, taču tas nav obligāti. Cep 180 grādos 12-15 minūtes. Lai maizītes būtu spīdīgas, tās pēc cepšanas var apsmērēt ar vieglu cukura sīrupu.

AVOTS: cepam.lv

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt