Pupiņas tomātu mērcē
Konservējumi

Pupiņas tomātu mērcē

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 kg pupiņas;
  • 1 kg sīpolu;
  • 1 asais pipars;
  • 1 ķiploka galviņa;
  • 4 kg tomātu;
  • 350 g eļļa;
  • 350 g cukura;
  • 60 g sāls.

PAGATAVOŠANA:

  • Pupiņas uz diennakti iemērciet aukstā vārītā ūdenī.
  • Tomātus nomazgāt, sagriezt gabalos un samalt gaļas maļamajā mašīnā kopā ar aso piparu un ķiplokiem.
  • Sīpolus sagriezt pusgredzenos.
  • Katlā lieciet samaltos dārzeņus un pievienojiet sīpolus, pielejiet eļļu, pieberiet sāli un cukuru. Vāriet maisot uz lēnas uguns 40 minūtes. Tad pievienojiet pupiņas un vāriet līdz pupiņās gatavas.
  • Pildiet sterilās burkās un drošības labad sapildītas burkas pakarsējiet kādas 15 minūtes.
  • Aizskrūvējiet burkas, apgrieziet otrādi un sasedziet.
  • Kad burkas atdzisušas, uzglabājiet tās ledusskapī.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt