Dārzeņu salāti Viegli un vitamīniem bagāti salāti katrai dienai
Salāti

Dārzeņu salāti Viegli un vitamīniem bagāti salāti katrai dienai

Viegli dārzeņu salāti, kurus varat ēst kaut katru dienu. Gatavosim tos no liela daudzuma svaigu dārzeņu. No sarkanā kāposta, saldās paprikas, burkāniem, sīpoliem un zaļumiem iznāks garšīgi, sulīgi, noderīgi un vitamīniem bagāti salāti. Tos var pagatavot nelielā laika sprīdī - visu smalki jāsagriež, gandrīz kā mežģīnes. Saldo papriku ņemam divās krāsās – tas ir svarīgi! Tā jūsu salāti iegūs košas un dzīvespriecīgas krāsas, kā arī dažādas garšas nianses. Noteikti izmēģiniet!

SASTĀVDAĻAS:

  • sarkanais kāposts – 650 g
  • saldā paprika – 2 gab.
  • burkāns – 1 gab.
  • sīpols – 1 (vidēja izmēra) gab.
  • dilles – 1 buntīte
  • citronu sula – 1 ēdamkarote
  • saulespuķu eļļa – 3 ēdamkarotes
  • cukurs – 1 tējkarote
  • sāls, pipari – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Sīpolu nomizojam un sagriežam plānos pusgredzenos.
  • Liekam to nelielā bļodiņā, aplejam ar karstu ūdeni, pievienojam tējkaroti cukura un ēdamkaroti citrona sulas.
  • Visu samaisām un atstājam iemarinēties apmēram 10 – 15 minūtes.
  • Smalki sagriežam sarkano kāpostu (to varat darīt ar virtuves kombaina palīdzību).
  • Saldo papriku attīrām no sēklām, noskalojam un sagriežam salmiņos.
  • Nomizojam un smalki sarīvējam burkānu.
  • Sakapājam dilles.
  • Sīpolus notecinām sietā, pieliekam sāli un piparus.
  • Visu liekam bļodā, samaisām, pieliekam eļļu (garšas pastiprināšanai varat izmantot eļļu ar izteiktāku garšu, piemēram, ķirbju eļļu). Vēlreiz rūpīgi samaisām.
  • Pasniedzam! Koši, apetīti rosinoši un veselīgi salāti labi garšos ar jebkuru gaļas ēdienu. Gavēņa laikā tos varat ēst ar kartupeļiem, pupiņu sautējumu vai kādu makaronu ēdienu.
  • Sastāvdaļu kombinācija ir ideāla – neko pielikt, ne atņemt. Un, meitenes, ņemiet vērā, tos var ēst vakariņās un nepieņemties svarā.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt