Jaungada salāti šveiciešu gaumē
Salāti

Jaungada salāti šveiciešu gaumē

Šveiciešu virtuvē ir daudz elementu no citu tautu tradicionālās virtuves, piemēram, franču un itāļu. Taču īpašu ietekmi ir atstājusi vācu virtuve ar tās dzērieniem un gaļas ēdieniem. Vai var vienā ēdienā pievienot trīs veidu gaļas? Bez problēmām! Šodien pat jūs par to pārliecināsieties. Jaungada salāti šveiciešu gaumē ietver sevī cūkgaļas karbonādi, salami un šķiņķi, tāpēc šo ēdienu tik tiešām var saukt par īstu gaļas uzkodu. Interesantu garšas niansi piešķir neparastā mērce, kas pagatavota no majonēzes, citrona sulas un estragona. Ja jums nepatīk specifiskā estragona smarža, to varat aizvietot ar citiem svaigajiem zaļumiem.

SASTĀVDAĻAS:

  • estragons – 1 saišķītis
  • svaigi gurķi – 2 gab.
  • citrons – 1 gab.
  • marinēti gurķi – 2 gab.
  • kūpināta cūkgaļas karbonāde – 400 g
  • salami – 400 g
  • bumbieri – 4 gab.
  • žāvēts cūkgaļas šķiņķis – 400 g
  • majonēze – 5 ēdamkarotes

PAGATAVOŠANA:

Estragona lapas noskalot, nosusināt un smalki sakapāt. No citrona izspiest sulu un samaisīt ar majonēzi un estragonu.

Cūkgaļas karbonādi, salami un šķiņķi sagriezt 2,5 cm garos salmiņos. No karbonādes un šķiņķa pirms tam nogriezt ādu un lieko treknumu.

Svaigos gurķus nomizot un sagriezt salmiņos. Arī marinētos gurķus sagriezt salmiņos.

Bumbieri nomizot, izņemt serdi un sagriezt smalkos salmiņos.

Visas sastāvdaļas samaisīt un aizdarīt ar majonēzes – citronu mērci. Visu rūpīgi sajaukt, apklāt ar pārtikas plēvi un likt ledusskapī vismaz uz divām stundām.

Šie salāti noteikti pārsteigs jūsu viesus ar neparasto gaļas, gurķu un bumbieru savienojumu. Varat tos pasniegt sapildītus sāļajos groziņos, tas būs gan ērti, gan glīti.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt