Japāņu “kokvilnas” pankūciņas
Brokastis

Japāņu “kokvilnas” pankūciņas

Ja vēl nezināt, ko rīt no rīta pagatavot brokastīs, te būs kāds ieteikums. Šīs maigās un gaisīgās pankūciņas ir patiesi brīnumainas. Tās būs garšīgas gan ar medu, gan kļavu sīrupu, gan svaigām ogām. Pat bez piedevām tās garšos lieliski. Galvenais šo pankūciņu pagatavošanas noslēpums – maksimāli maigi putot olas baltumus. Tad pankūciņas izdosies patiesi gaisīgas.

SASTĀVDAĻAS:

  • olas dzeltenumi – 4 gab.
  • olas baltumi – 6 gab.
  • piens – 50 ml
  • sviests – 20 g
  • milti – 60 g
  • ābolu etiķis – 2 tējkarotes
  • cukurs – 80 g

PAGATAVOŠANA:

Savienot izkausētu un atdzesētu sviestu, olas dzeltenumus, etiķi un pienu. Visu samaisīt.

Pievienot izsijātus miltus un samaisīt viendabīgā masā.

Olas baltumus ar cukuru saputot stingrās putās.

Divos piegājienos baltumus iecilāt mīklā ar silikona lāpstiņas palīdzību.

Uzkarsēt pannu un iesmērēt ar sviestu. Likt pankūciņas uz pannas, katrai pankūciņai – 2 – 3 ēdamkarotes mīklas.

Mīklu likt tā, lai izveidojas tornītis. Var izmantot arī konditorejas maisu.

Pannai uzlikt vāku un cept pankūkas 3 – 4 minūtes uz mazas uguns. Tad vāku noņemt un pankūciņas apgriezt uz otru pusi. Vāku uzlikt uz gatavot vēl apmēram 3 minūtes.

Ņemt nost no pannas un pasniegt nekavējoties. Atdziestot pankūciņas “sasēdīsies”.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt