Humuss marokāņu gaumē
Pamatēdieni

Humuss marokāņu gaumē

SASTĀVDAĻAS:

  • turku zirņi – 250 g
  • apelsīns – 0,5 gab.
  • laims – 1 gab.
  • olīveļļa – 6 ēdamkarotes
  • tahini pasta – 2 ēdamkarotes
  • piparmētra – dažas lapiņas
  • paprikas pulveris – 1 ēdamkarote
  • sarkanā asā paprika – 1 tējkarote
  • ķiploki – 2 daiviņas
  • sāls
  • soda – šķipsniņa (turku zirņu vārīšanai)

PAGATAVOŠANA:

Turku zirņus uz nakti iemērkt aukstā ūdenī.

Veco ūdeni noliet, pārliet svaigu, pielikt šķipsniņu sodas.

Vārīt uz mazas uguns, līdz zirņi mīksti. Procesu var atvieglot, ņemot gatavus, konservētus turku zirņus.

Apelsīnam un laimam norīvēt miziņu.

Izspiest laima un apelsīna sulu. Visu samaisīt.

Likt blenderī visas sastāvdaļas, izņemot olīveļļu. Visu sablendēt.

Pievienot olīveļļu. Vēlreiz sablendēt.

Gatavo humusu likt bļodiņā, pa vidu veidot padziļinājumu, ieliet tur vēl mazliet olīveļļas. Dekorēt ar paprikas pulveri.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt