Diennakti burkā skābēti kāposti – nepārspējama recepte!
Konservējumi

Diennakti burkā skābēti kāposti – nepārspējama recepte!

Izdodas ļoti ātri, gatavojama ļoti vienkārši, apēdas praktiski uzreiz.
Varat man ticēt. Katru gadu es pagatavoju daudz burciņu un katru gadu pāri nepaliek nekas.

Un tā, jums vajadzēs:

Baltos galviņkāpostus, burkānus, sāli, cukuru vai medu, atdzesētu vārītu ūdeni trīslitru burku.
Kāpostus, ja nepietiek, var piegriezt klāt, bet, ja paliek pāri, ielikt litra burkā vai pagatavot salātus. Burkānus ņemam pēc garšas. Es lieku pavisam nedaudz. Rīvēju uz rupjās rīves vai sagriežu salmiņos.
Tagad visu rūpīgi samaisām. Liekam trīslitru burkā līdz pašai augšai. Es piespiežu ar roku, lai kāposti burkā sagultu pēc iespējas blīvāk.
Tad ņemam vārīto ūdeni un lejam burkā. Ūdens iesūksies, jo kāposti ir blīvi salikti. Tāpēc mazliet jāpagaida un tad jāpielej vēl. Kad ūdens ieliets, pa virsu liekam ēdamkaroti ar kaudzi sāls un ēdamkaroti cukura vai medus. Burku ar kāpostiem liekam dziļā šķīvī , jo kāposti sāks intensīvi suloties. Pēc diennakts kāposti būs gatavi. Liekam porciju šķīvī, pārlejam ar nedaudz eļļas un uzberam lociņus.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt