Zivs tomātu mērcē
Pamatēdieni

Zivs tomātu mērcē

Līdzīgs ēdiens tiek gatavots Grieķijā, kur zivis ir vietējā pievilcība.

Sastāvdaļas:

  • Baltās zivs fileja 900g
  • Olīveļļa 3 ēdam. k.
  • Ķiploki 2 gab.
  • Tomātu pasta 1 ēdam. k.
  • Pētersīļi pusglāze
  • Cukurs 1 šķipsniņa
  • Malti melnie pipari 1 šķipsniņa
  • Citronu sula 100g
  • Sīpoli 2 gab.
  • Tomāti 3 gab.
  • Baltvīns 60ml
  • Paprika 1 tēj. k.
  • Kanēlis 1 šķipsniņa
  • Sāls1 šķipsniņa

Pagatavošana:

Vispirms sasāliet un pievienojiet piparus zivju filejai.

Ieeļļojiet cepešpannu vai cepšanas trauku ar olīveļļu, ielieciet tajā fileju un pārlejiet to ar citronu sulu. Ieliec fileju ledusskapī uz 30–60 minūtēm, kamēr gatavosiet pārējās sastāvdaļas.

Sasildiet cepeškrāsni, lai tā būtu silta. Tikmēr katliņā karsē olīveļļu un nomizo smalki sagrieztus sīpolus. Sautējiet sīpolus līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Nedaudz pievienojiet sāli, sasmalcinātus ķiplokus un maisot vāriet vēl minūti, līdz sajūtiet ķiploku aromātu.

Pievienojiet kubiņos sagrieztus tomātus, cukuru, papriku, kanēli, vīnu, pusi no pētersīļu daudzuma. Tomātu pastu atšķaida ar 1/4 tasi ūdens un ielej maisījumu pannā. Sāls un pipari pēc garšas.

Kad pannas saturs sāk vārīties, neņemiet nost vāku, uzlieciet mazu uguni un, maisot, vāriet vēl 15 minūtes. Mērce būs neticami smaržīga.

Noņemiet mērci no uguns un salieciet to uz zivju filejas. Apkaisa ar atlikušajiem pētersīļiem.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ievietojiet zivis cepeškrāsnī un cepiet apmēram 30 minūtes, līdz tie ir pilnīgi gatavi. Jūs varat izņemt cepešpannu un nedaudz samainīt saturu, lai visi zivju gabali būtu vienmērīgi iegremdēti mērcē. Tad ielieciet to atpakaļ krāsnī.

Pasniedziet zivis karstas ar rīsiem vai kartupeļiem. Smaržīgā tomātu mērce piešķirs izsmalcinātu garšu jebkura veida baltajām zivīm. Sagatavojiet šādu ēdienu saviem mājiniekiem un viņi izjutīs visas unikālās grieķu virtuves garšas!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt