Roibušs - tējas un kafijas alternatīva
Noderigi

Roibušs - tējas un kafijas alternatīva

Roibušs - tas ir augs, daudziem jau sen zināms dēļ savām ārstnieciskajām un tonizējošajām īpašībām. Roibušs tiek izmantots kā tēja un var būt alternatīva klasiskajai tējai vai kafijai. Tas,, iespējams dēļ auga īpašībām. Roibušam piemīt tonizējos efekts uz nervu sistēmu, gluži kā kafijai vai stiprai tējai. Atšķirībā no citiem karstajiem augu dzērieniem šis augs nesatur kofeīnu.

Šie vēl nav visi plusi. Roibuša sastāvā ir liels daudzums antioksidantu. Tās ir aktīvās vielas, kas atjauno organisma šūnas, palēnina to novecošanu un palīdz cīnīties ar daudzām slimībām. Dietologi iesaka lietot roibuša tēju cilvēkiem, kuri cieš no paaugstināta asinsspiediena un diabēta.

Kā arī roibuša sastāvā ir daudz citu svarīgu vielas un mikroelementi, piemēram, dzelzs.

Izdzerot 3 glāzes šāda dzēriena jūs uzņemsiet dzelzs dienas devu. Cinks, nātrijs, fosfors un kālijs visi šie elementi padara roibušu par ideālu dzērienu sportistiem, augošiem organismiem un grūtniecēm.

Roibušam piemīt patīkama smarža un salda garša. Pērkot šo augu veikalā pievēršat uzmanību tā smaržai, krāsai un konsistencei. Lapām jābūt trauslām, spilgti sarkani brūnā krāsā, smaržai jābūt svaigai un patīkamai. Ja jūs atradāt roibušu ar dzeltenām lapām, tas nozīmē, ka augs jau ir vecs vai ir nepareizi uzgalbāts un ir zaudējis savas īpašības. Dažkārt tā lapas ir nepareizi sagrieztas un iepakojumā noklūst dzeltenīgi zaru gabaliņi. Tas nav nekas slikts un neieteikmēs auga labās īpašības, vai tā garšu.

Kā pagatavot pareizi šādu tēju? Šeit nekādu noslēpumu nav, roibušs tiek pagatavots tieši tā pat kā visas citas tējas.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt