Ceptu plūmju ievārījums
Konservējumi

Ceptu plūmju ievārījums

Visgaršīgākais plūmju ievārījums, kādu līdz šim esmu ēdusi. Šādi gatavoju jau otro reizi. Paņēmiens ir nedaudz neparasts – plūmes netiek vārītas, bet gan ceptas cepeškrāsnī. Plūmju ievārījums izdodas ļoti aromātisks, plūmes neizjūk, bet atgādina sukādes. Sīrups iznāk caurspīdīgs un ļoti garšīgs.

SASTĀVDAĻAS:

  • plūmes – 2 kg
  • cukurs – 1 kg
  • kanēļa standziņas – 2 – 3 gab.
  • citrons (sula) – 1 gab.

PAGATAVOŠANA:

  • Plūmes pārlasīt, noskalot, nosusināt, pārgriezt uz pusēm un izņemt kauliņus. Pārbērt ar cukuru.
  • Pārliet ar citrona sulu, pielikt kanēļa standziņas. Ļaut pastāvēt pāris stundas, lai sāktu izdalīties sula.
  • Likt trauku ar plūmēm cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 150 grādiem uz pusotru stundu.
  • Ik pa brīdim rūpīgi apmaisīt, lai cukurs labāk uzkustu.
  • Tas arī viss! Cepto plūmju ievārījums ir gatavs! Tagad tas jāliek izkarsētās burkās, pirms tam neaizmirstot izņemt kanēļa standziņas.

LAI LABI GAŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt