Cepti kabači ar ķiploku – riekstu mērci
Lai nu kurš, bet kabacis reiz ir viens unikāls un universāls dārzenis! Kā tik to nevar pagatavot – sautēt, vārīt, cept un pat ievārījumu gatavot…
Piedāvājam jums vēl vienu recepti no kabačiem ar patiesi fenomenālu garšu.
Ceptie kabači ar ķiploku- riekstu mērci droši varēs konkurēt pat ar gaļas ēdieniem, tā būs oriģināla uzkoda un sātīgi salāti vienā traukā!
SASTĀVDAĻAS:
- 1 vidējs kabacis
- 3 daiviņas ķiploka
- 1 vidēja buntīte pētersīļu
- ½ glāze valriekstu
- augu eļļa cepšanai un mērcei
- sāls pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Kabaci nomazgā, attīri no mizas un sēklām. Ja tas ir jaunais kabacītis, tad mizu mizot nevajag un sēklas var atstāt.
- Sagriez ne pārāk mazos gabaliņos.
- Lielā pannā uzkarsē augu eļļu un liec uz pannas kabačus vienā kārtā. Apcep kabacīšus uz nelielas uguns, līdz tie kļūs zeltaini.
- Skaties, lai kabači nepārvēršas putrā.
- Ja panna nav pietiekami liela, kabačus apcep nelielās porcijās. Gatavos dārzeņus liec uz plata šķīvja.
- Ķiplokus izspied ķiploku spiedē, pētersīļus smalki sasmalcini. Valriekstus sasmalcini ar dvieļa un mīklas ruļļa palīdzību. Samaisi ķiplokus, pētersīļus un riekstus, pielec sāli un piepilini dažus pilienus eļļas.
- Pārlej mērci kabačiem un samaisi. Aromāts būs neatkārtojams!
- Cepti kabači jums vēl nekad nebūs šķituši tik garšīgi!
- Neparastā garša un fantastiskais aromāts savaldzinās pat tos ēdējus, kam kabači ne pārāk iet pie sirds.
LAI LABI GARŠO!
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo