Cepti kabači ar ķiploku – riekstu mērci
Pamatēdieni

Cepti kabači ar ķiploku – riekstu mērci

Lai nu kurš, bet kabacis reiz ir viens unikāls un universāls dārzenis! Kā tik to nevar pagatavot – sautēt, vārīt, cept un pat ievārījumu gatavot…
Piedāvājam jums vēl vienu recepti no kabačiem ar patiesi fenomenālu garšu.
Ceptie kabači ar ķiploku- riekstu mērci droši varēs konkurēt pat ar gaļas ēdieniem, tā būs oriģināla uzkoda un sātīgi salāti vienā traukā!

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 vidējs kabacis
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 1 vidēja buntīte pētersīļu
  • ½ glāze valriekstu
  • augu eļļa cepšanai un mērcei
  • sāls pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Kabaci nomazgā, attīri no mizas un sēklām. Ja tas ir jaunais kabacītis, tad mizu mizot nevajag un sēklas var atstāt.
  • Sagriez ne pārāk mazos gabaliņos.
  • Lielā pannā uzkarsē augu eļļu un liec uz pannas kabačus vienā kārtā. Apcep kabacīšus uz nelielas uguns, līdz tie kļūs zeltaini.
  • Skaties, lai kabači nepārvēršas putrā.
  • Ja panna nav pietiekami liela, kabačus apcep nelielās porcijās. Gatavos dārzeņus liec uz plata šķīvja.
  • Ķiplokus izspied ķiploku spiedē, pētersīļus smalki sasmalcini. Valriekstus sasmalcini ar dvieļa un mīklas ruļļa palīdzību. Samaisi ķiplokus, pētersīļus un riekstus, pielec sāli un piepilini dažus pilienus eļļas.
  • Pārlej mērci kabačiem un samaisi. Aromāts būs neatkārtojams!
  • Cepti kabači jums vēl nekad nebūs šķituši tik garšīgi!
  • Neparastā garša un fantastiskais aromāts savaldzinās pat tos ēdējus, kam kabači ne pārāk iet pie sirds.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt