Gurķus sagriež šķēlītēs, sajauc ar sīpoliem, papriku un sāli un atliek sānis. Grāpītī lej etiķi, pievieno cukuru, selerijas un sinepju sēklas, uzvāra,noņem no plīts un uz stundu atstāj, lai padziest. Marinādi pārlej gurķiem, pilda burkās, aizvāko ar plastmasas vai skrūvējamajiem vāciņiem un liek ledusskapī. Šādi salāti ledusskapī glabāsies līdz pat 2 mēnešiem, un gurķīši būs zaļi un kraukšķīgi - kā tikko no dārza nolasīti. Šos salātus var gatavot arī tradicionāli - gurķus pilda burkās, pārlej marinādi, sterilizē, aizvāko. Bet tad gurķīšiem nebūs svaigi zaļās krāsas un kraukšķīguma.
Recepte: I.Štāle
Iesūti savu recepti arī Tu - edamkopa.lv@gmail.com