Laiviņas, pagatavotas no kartupeļiem ar visu mizu. Vēl viens ļoti garšīgs kartupeļu ēdiens!
Pamatēdieni

Laiviņas, pagatavotas no kartupeļiem ar visu mizu. Vēl viens ļoti garšīgs kartupeļu ēdiens!

Šis ir neticami garšīgs un aromātisks ēdiens un to ir ļoti viegli pagatavot!

SASTĀVDAĻAS:

  • 8 lieli kartupeļi
  • 200 g šķiņķa
  • 150 g cietā siera
  • glāze skābā krējuma
  • puse sīpola
  • neliels saišķītis diļļu
  • neliels saišķītis pētersīļu
  • sāls
  • malti melnie pipari

PAGATAVOŠANA:

  • Kartupeļus ar visu mizu rūpīgi nomazgājam, novārām un atdzesējam.
  • Katru kartupeli sagriežam gareniski uz pusēm un rūpīgi izņemam daļu mīkstuma.
  • Šķiņķi un sīpolu smalki sagriežam, sieru sarīvējam uz rupjās rīves, zaļumus smalki sakapājam. Visu sajaucam ar kartupeļu mīkstumu, pieliekam krējumu, sāli un piparus.
  • vTad katrā kartupeļu pusītē liekam sagatavoto pildījumu.
  • Pusītes liekam cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 220 – 250 grādiem. Cepam apmēram pusstundu.
  • Šādas kartupeļu laiviņas var pasniegt gan karstā, gan aukstā veidā.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt