Šis ir neticami garšīgs un aromātisks ēdiens un to ir ļoti viegli pagatavot!
SASTĀVDAĻAS:
8 lieli kartupeļi
200 g šķiņķa
150 g cietā siera
glāze skābā krējuma
puse sīpola
neliels saišķītis diļļu
neliels saišķītis pētersīļu
sāls
malti melnie pipari
PAGATAVOŠANA:
Kartupeļus ar visu mizu rūpīgi nomazgājam, novārām un atdzesējam.
Katru kartupeli sagriežam gareniski uz pusēm un rūpīgi izņemam daļu mīkstuma.
Šķiņķi un sīpolu smalki sagriežam, sieru sarīvējam uz rupjās rīves, zaļumus smalki sakapājam. Visu sajaucam ar kartupeļu mīkstumu, pieliekam krējumu, sāli un piparus.
vTad katrā kartupeļu pusītē liekam sagatavoto pildījumu.
Pusītes liekam cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 220 – 250 grādiem. Cepam apmēram pusstundu.
Šādas kartupeļu laiviņas var pasniegt gan karstā, gan aukstā veidā.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.