Vistas filejas gratēns – pagatavojams ātri un viegli
Nevarat izlemt, kādu ēdienu pasniegt viesiem? Lūk, garda un ātra recepte, kura nevienu ciemiņu neatstās izsalkušu.
Gratēns – kopīgs nosaukums ēdieniem, kuri tiek cepti cepeškrāsnī līdz zeltainai garoziņai. Šī ēdiena pirmsākumi meklējami franču virtuvē un tas bieži tiek pasniegts restorānos.
Vistas filejas gratēna pagatavošanai jums būs nepieciešams:
- 1 liela vai 2 nelielas vistas filejas
- 2 – 3 baklažāni
- 3 – 4 tomāti
- 150 g siera
- 2 – 3 daiviņas ķiploka
- dilles
- eļļa
- saldā paprika, sāls, pipari – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Noskalojiet un nosusiniet baklažānus. Nogriežat tiem galus. Gareniski sagriežat plānās šķēlēs, liekat bļodā, uzberat sāli un atstājiet uz 20 – 30 minūtēm. Tad nolejat šķidrumu un vēlreiz noskalojiet.
- Vistas fileju sagriežat 4 – 6 gabaliņos. Maisā sajauciet visas garšvielas un ieliekat fileju.
- Nomazgājiet tomātus un sagriežat tos. Nomizojiet un sagriežat ķiplokus. Dilles sakapājiet.
- Uz pannas sakarsējiet eļļu un no abām pusēm apcepiet baklažānus. Liekat tos uz papīra dvieļa, lai notek liekais šķidrums.
- Cepamajā formā izliekat baklažānus tā, kā parādīts attēlā.
- Pa virsu liekat ar garšvielām sajaukto vistas fileju. Tai pa virsu – tomātus.
- Tad uzberat dilles, ķiplokus un sarīvētu sieru.
- Liekat līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cepat apmēram 25 minūtes.
- Ļaujiet gratēnam mazliet atdzist un sagriežat to gabaliņos.
LAI LABI GARŠO!
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo