Lielisks ēdiens, turklāt nav darbietilpīga pagatavošana. Var, protams, gatavot arī no tā dēvētajiem vecajiem kartupeļiem – tad tie jāmizo un jāgriež daiviņās.
SASTĀVDAĻAS:
600g mazu jauno kartupelīšu
8 nelieli šarlotes sīpoli
2 paprikas ( labāk oranžās vai dzeltenās )
Laba olīveļļa
2 zariņi rozmarīna ( var svaigu, var kaltētu )
Sāls, svaigi malti melnie pipari
PAGATAVOŠANA:
Jaunos kartupeļus nomazgā un, ja tie nav pavisam maziņi, pārgriež uz pusēm ( ja tie nav jaunie, ar visu mizu pavāra sālsūdenī 10 minūtes, tad padzesē, nomizo un pārgriež uz pusēm ).
Nomizo šarlotes sīpolus un gareniski pārgriež uz pusēm un vēl uz pusēm.
Paprikas sagriež apmēram pirksta resnuma strēmelēs.
Cepamo formu ieziež ar olīveļļu un kārto tajā kartupeļus, papriku un sīpolus, pa starpu iespraužot rozmarīna zariņu posmiņus.
Pārkaisa ar sāli un pipariem un devīgi pārlaista elīveļļu.
Liek 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30 – 40 minūtes, pa starpu kādas divas reizes apmaisot.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.