Šodien piedāvājam jums portugāļu virtuves leģendu – vistiņu piri – piri mērcē. Tas ir pikants ēdiens, kas īpaši labi garšos kādā vēsākā vakarā. Galvenais noslēpums ir pikantā, pat mazliet dedzinošā mērce, kura īpaši ies pie sirds vīriešiem. Parasti piri – piri mēcē cep veselu vistu, bet mēs izmēģinājām tikai ar fileju – iznāca tik garšīgi un sulīgi, ka vārdos neaprakstīt! Noteikti izmēģiniet!
Papriku un čili noskalo, izņem sēklas, sagriež. Liek katlā, pievieno citronu sulas un liek uz lēnas uguns uz 10 minūtēm.
Tad visu sablendē, pievieno malto papriku, sāli un ķiplokus.
Vistas filejā trijās vietās iegriež pa diagonāli, liek karstumizturīgā traukā, pa virsu lej paprikas mērci un olīveļļu.
Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem un cep 30 minūtes.
Sulīga, mazliet dedzinoša vistas fileja – lielisks papildinājums jebkuriem salātiem. Ieprieciniet ģimeni ar jaunu un kolorītu ēdienu no saulainās Portugāles!
LAI LABI GARŠO!