Laša fileja ar puraviem, kartupeļiem un kaperiem
Pamatēdieni

Laša fileja ar puraviem, kartupeļiem un kaperiem

Vienkārša recepte, maltītei divām personām, pagatavojama cepamtraukā. Lielisks ēdiens, kas derēs gan darba dienu vakariem, gan īpašiem, romantiskiem notikumiem.

Sastāvdaļas:

  • Jaunie kartupeļi – 250 grami, sagriezti biezās sķēlēs.
  • Olīveļļa – 2 ēdamkarotes.
  • Puravs, sagriezts uz pusēm, tad ripiņās. – 1gb.
  • Ķiploku daiviņa, saspiesta – 1gb.
  • Saldais krējums – 70ml.
  • Kaperi – 1 ēdamkarote, kā arī papildus, dekorēšanai.
  • Lociņi – 1 ēdamkarote, kā arī papildus, dekorēšanai.
  • Laša fileja, bez ādas – 2 gb.
  • Dažādu salātu maisījums – pēc izvēles.

Pagatavošana:

1. Uzsildīt krāsni līdz 200C/180C konvekcijas/6 režīms gāzes krāsnij. Novieto vidēja izmēra trauku ar ūdeni krāsnī, pievieno kartupeļus un gatavo 8 minūtes. Izlej ūdeni un ļauj kartupeļiem pāris minūtes apžūt caurdurī. Ieliec kartupeļus cepamtraukā ar eļļu, pievieno garšvielas. Gatavošanas laiks krāsnī – 20 minūtes, apmaisīt pēc 10 minūtēm.

2. Kamēr kartupeļi gatavojas, uzslidi pannu ar eļļu, vidējas temperatūras režīmā. Pievieno puravus un cep tos 5 minūtes, vai arī līdz tie paliek mīksti. Caur puraviem izmaisi ķiplokus, aptuveni 1 minūti, tad pievieno saldo krējumu, kaperus un 75 ml karsta ūdens. Pēc tam šo visu ielej cepamtraukā un izmaisi kopā ar lociņiem.

3. Uzsildi grillu augstā temperatūrā. Pāri kartupeļiem pārlej iepriekš sagatavotos puravus, virsū uzliekot laša filejas. Grillēt 7-8 minūtes, vai arī kamēr tās ir viscaur gatavas. Pasniegt ar, pa virsu uzbērtiem lociņiem un kaperiem, piedevās salāti pēc izvēles.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt