Vienkāršā Panna Cotta recepte
Deserti

Vienkāršā Panna Cotta recepte

SASTĀVDAĻAS:

Priekš panna cottas:

  • augu eļļa vai augu eļļas aerosols (veidnēm)
  • 1/2 glāze auksta piena
  • 3 tējkarotes želatīna pulvera
  • 3 glāzes saldā krējuma
  • 1/3 glāzes (67g) cukura
  • Šķipsna sāls
  • 1/2 glāze skābā krējuma
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta

Mērcei un ogām:

  • 3 glāzes ar atkausētām avenēm
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 3 ēdamkarotes apelsīnu sulas
  • 2 glāzes ar svaigām mellenēm, avenēm, kazenēm, sagrieztām zemenēm vai kādu citu maisījumu
  • Īpašais aprīkojums:
  • 6 ramekīna trauki vai citi līdzīga izmēra un formas trauki

PAGATAVOŠANA:

Sagatavojiet veidnes: viegli iesmērējiet vai apsmidziniet sešus 6 ramekīna traukus ar eļļu. (Izlaidiet šo soli, ja plānojat pasniegt panna cottu tieši no traukiem.)

Novietojiet ramekīna traukus uz cepešpannas, lai ērti pārvietotu panna cotta trauciņus no pagatavošanas letes uz ledusskapi.

Uzbriediniet želatīnu: ielejiet pienu vidējā maisīšanas traukā un uzberiet želatīna pulveri pa virsu. Samaisiet ar dakšiņu, lai viss sajauktos. Atstājiet uz 5 minūtēm nemaisot, lai želatīns uzbriest. (Kad želantīns uzbriedīs, piens izskatīsies pēc rūgušpiena.)

Uzsildiet saldo krējumu un cukuru: vidējā katliņā uz vidējas uguns uzkarsējiet saldo krējumu, cukuru un sāli.

Nepārtraukti maisiet, līdz cukurs ir izšķīdis un piens tikko sāk tvaicēt. Neļaujiet tam sākt vārīties (ja tas notiek, ļaujiet tam nedaudz atdzist, pirms turpināt nākamo soli).

Saldo krējumu iemaisiet želatīnā: saldā krējuma masu lēnām pārlejiet želantīna traukā, nepārtraukti maisiet, lai izšķīdinātu želatīnu. Starp pirkstiem nedaudz paberzējiet saldā krējuma maisījumu, lai pārliecinātos, ka želatīns ir izšķīdis, masai vajadzētu būt gludai, nevis graudainai.

Iemaisiet skābo krējumu un vaniļas ekstraktu līdz viendabīgai masai.

Piepildiet un atdzesējiet veidnes: sadaliet panna cottas maisījumu starp visām veidnēm. Pārvietojiet veidnes uz ledusskapi un atdzesējiet tās vismaz 4 stundas, līdz tās ir stingras, vai arī uz visu nakti.

Pagatavojiet aveņu mērci: tuvu tam, kad esat gatavs pasniegt panna cottu, blenderī līdz biezenim samaļiet avenes, cukuru un apelsīnu sulu. Izberžiet visu caur smalku sietiņu, lai tajā paliktu sēklas. Noliekiet mērci malā, līdz tā atkal būs vajadzīga. (Šo mērci var pagatavot arī vairākas dienas iepriekš un turēt ledusskapī.)

Izņemiet panna cottu: izslidiniet trulu nazi gar veidnes malām, lai atdalītu panna cottas maliņas no veidnes.

Apgāžiet deserta šķīvi otrādi un noliekiet pa virsu panna cottas veidnei. Turot deserta šķīvi vietā, apgāžiet to un panna cottas veidni otrādāk, lai tagad panna cottas veidne būtu augšpusē. Lēnām ceļiet panna cottas veidni, lai panna cotta izkristu uz deserta šķīvja.

Pārlejiet daļu mērces virs panna cottas un izdekorējiet to ar svaigām ogām. (Ja jūs pasniedzat panna cottu tieši no trauka, pārlejiet daļu mērces virsū panna cottai un garnējiet trauciņu ar svaigām ogām.)

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt