Daudzas jaunās saimnieces, ielūkojoties ledusskapī, katru reizi ierauga skumju skatu: tur atrodas produkti, kuri ir sākuši bojāties vai jau ir sabojājušies. Lai izvairītos no šīm nepatikšanām, un neizmestu ārā augļus un dārzeņus, ieklausieties mūsu padomos!
Pieredzējuši pavāri zina, ka saldie pipari jāglabā īpaši, katru dārzeni ietinot papīra salvetē.
Zemeņu glabāšana ir līdzīga saldo piparu glabāšanai. Protams, katru zemeni atsevišķā papīrā ietīt nevajag, bet ieklāt zemeņu trauka dibenā papīru gan par skādi nenāktu. Ja gribat pagatavot greznu desertu, kurā nepieciešamas izcila izskata ogas, tad zemenes saliekat kartona kārbā, kurā pērkat olas. Tad katrai zemenei būs sava vieta un tās izskatīsies labi.
Šis dārzenis ir ļoti jūtīgs pret temperatūras un gaismas maiņām. Tāpēc tas jāuzglabā ledusskapī, vienā kārtā, apsegts ar audumu. Jāpiezīmē, ka baklažānu nevajadzētu uzglabāt ilgāk par mēnesi, jo pēc tam tas strauji zaudē mitrumu un kļūst apvītis.
Dārzeņu nodalījumā gurķus var uzglabāt 3 – 4 dienas. Lai paildzinātu glabāšanas laiku līdz 10 dienām, gurķus vajag ielikt polietilēna plēvē (to nevajag aiztaisīt ciet) un apsegt ar mitru marli. Neskatoties uz to, cik ilgi uzglabāsiet gurķus, tos jāpārlasa reizi trijās dienās un jāizņem bojātie.
Tomāti jāuzglabā dārzeņu nodalījumā. Ar zaļajiem kātiem uz augšu un apklājot katru ar papīru. Tā paildzināsiet tomātu dzīvi līdz desmit dienām.
Burkānu svaigumu palīdzēs saglabāt un paildzināt visparastākais ūdens. Pielejiet uzglabāšanas kārbu ar ūdeni un liekat tajā nomazgātus burkānus. Pēc tam tos varat lietot pēc nepieciešamības.
Redīsu dzīvi var paildzināt līdz 7 dienām. Tam jāsagatavo tīra stikla burka ar plastmasas vāku un mazliet ūdens. Sākumā ielejiet burkā 2 ēdamkarotes ūdens, tad liekat tajā redīsus un uzliekat burkai vāku.
Ja ir gadījies nopirkt negatavu avokado, ieliekat to papīra turzā un atstājiet nogatavoties istabas temperatūrā. Kad avokado ir gatavs, pārliekat to maisā ar aiztaisāmo un tālāk uzglabājiet ledusskapī.
Kad nopirkti svaigi sparģeļi, pasteidzieties tos ielikt glāzē ar ūdeni un tad ledusskapī. Tā paildzināsiet to dzīvi vismaz divas reizes.
Šie dārzeņi vienkārši dievina ūdeni. Lai pagarinātu to derīguma termiņu, liekat tos ūdenī un pārklājiet ar mitru dvieli. Neaizmirstiet regulāri mainīt ūdeni!
Seleriju uzglabājiet ledusskapī, ietīt folijā.
Un kādus trikus dārzeņu uzglabāšanai izmanto tu? Padalies komentārā!