Žāvētu augļu cepumi
Konditoreja un maize

Žāvētu augļu cepumi

SASTĀVDAĻAS:

  • 100 grami rupji sakapātu mandeļu
  • 150 grami žāvētu dzērveņu
  • 100 grami gaišo rozīņu
  • 150 grami sakapātu žāvētu aprikožu
  • 300 grami kviešu miltu
  • 150 grami rudzu miltu
  • ēdamkarote cepamā pulvera
  • tējkarote sāls
  • 50 grami tumšā cukura sīrupa
  • 30 grami eļļas
  • 300 grami piena
  • 100 grami brūnā cukura

PAGATAVOŠANA:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Mīklas pagatavošana ir vienkārša – saber bļodā visas sausās sastāvdaļas, pievieno žāvētos augļus un riekstus. Pielej eļļu, sīrupu un pienu līdz izveidojas mīkla. Orģinālreceptē minēti 200 grami piena, kas man šķita krietni par maz – es lēju visus 300.
Rezultātā iegūst visai ķepīgu mīklu, kas lieliski līp pie rokām. Cepampannā ieklāj cepamo papīru, ar karoti un rokām veido palielas cepumu piciņas. Tik lieli plāceņi, kā receptē minēts, man likās pārlieku milzīgi – man uz pannas bija deviņi cepumi. Un tāpat likās lieli.
Cep 200 grādos aptuveni 20 minūtes.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt