Mīklai:
Pildījumam:
Nomizo kartupeļus un liek vārīties līdz tie ir gatavi.
Ūdeni, kurā vārījās kartupeļi lej atsevišķā traukā (vajaszīgi 300g).
Šķidrumam pievieno sāli, cukuru, sauso raugu, eļļu un visu kārtīgi samaisa.
Tad pievieno izsijātus miltus un mīcot izveido viendabīgu masu.
Mīklu pārklāj ar dvielīti vai pārtikas plēvi un atstāj uz 1h siltā vietā, lai mīkla atpūšas un uzrūgst.
Atsevišķā traukā ieber izvārītos kartupeļus un ar stampiņas palīdzību veido kartupeļu biezeni.
Kartupeļu masai pievieno sāli un zaļumus pēc garšas, tad vēlreiz visu rūpīgi samīca.
No kartupeļu masas veidu vienāda lieluma „pikas”.
Bļodā ieliek malto gaļu un smalki sagrieztu sīpolu, sāli, smalkos piparus, zaļumus pēc garšas. Visu rūpīgi samīca, tā lai veidotos vienmērīga masa
Maltās gaļas masu sadala tik, cik mums ir kartupeļu „piku”.
Mīklu izņem no bļodas un sadala vienādās daļās ar pildījumu.
Ar mīklas ruļļa palīdzību mīklu veido kā picu. Mīklai liek virsū malto gaļu tā, lai neskaras klāt mīklas malai.
Uz maltās gaļas liek virsū kartupeļu masas „piku” un izklāj tā, lai apsedz malto gaļu.
Kad pildījums ir salikts, mīklas malas saspiež kopā, veidojot lielu apaļu „piku” , tas to liek ar aizvērto malu uz leju, lai cepoties neradītu plaisas.
Cepampanā ir ieklāts cepjampapīrs.
„Pikas” pārsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar sezam sēklām un cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Lai labi garšo!