Cik daudz mājsaimnieču ir pasaulē, ir tik daudz veidu, kā sālīt speķi . Galīgais rezultāts būs atkarīgs no garšvielu, smaržīgo garšaugu, sāls daudzuma.
Sālīšanai iesakām izmantot plastmasas bļodu. Ķiplokus nomizo, sagriež plānās šķēlēs. Nomazgājiet gaļas gabalu, kuru vēlaties sālīt. Sagrieziet to 3-4 daļās, pievienojiet ķiplokus.
Atsevišķā traukā sajauciet puslitru ūdens ar lauru lapām, pipariem un sāli. Tad uzkarsē sālījumu, nepārtraukti maisot. Tad atdzesējiet un lejiet to virsū speķim. Tad lieciet trauku ledusskapī 2-3 dienas.
Pirms pasniegšanas speķi izņem no sālījuma, viegli nosusina ar papīra dvieli un sagriež plānās šķēlēs.