Kā sālīt speķi ar ķiplokiem
Uzkodas

Kā sālīt speķi ar ķiplokiem

Cik daudz mājsaimnieču ir pasaulē, ir tik daudz veidu, kā sālīt speķi . Galīgais rezultāts būs atkarīgs no garšvielu, smaržīgo garšaugu, sāls daudzuma.

Sastāvdaļas:

  • Speķis 300gr.
  • Sāls 40gr.
  • Ķiploks 2-3 daiviņas
  • Lauru lapas 2-3
  • Smaržīgi melnie pipari
  • Melnie pipari(malti) pēc garšas
  • Ūdens 0,5l

Pagatavošana:

Sālīšanai iesakām izmantot plastmasas bļodu. Ķiplokus nomizo, sagriež plānās šķēlēs. Nomazgājiet gaļas gabalu, kuru vēlaties sālīt. Sagrieziet to 3-4 daļās, pievienojiet ķiplokus.

Atsevišķā traukā sajauciet puslitru ūdens ar lauru lapām, pipariem un sāli. Tad uzkarsē sālījumu, nepārtraukti maisot. Tad atdzesējiet un lejiet to virsū speķim. Tad lieciet trauku ledusskapī 2-3 dienas.

Pirms pasniegšanas speķi izņem no sālījuma, viegli nosusina ar papīra dvieli un sagriež plānās šķēlēs.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt