Torte “Napoleons” no ātrās kārtainās mīklas un krējuma
Konditoreja un maize

Torte “Napoleons” no ātrās kārtainās mīklas un krējuma

“Napoleons” – brīnumainā bērnības garša.

SASTĀVDAĻAS:

Mīklai:
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 200 grami sviesta
  • 200 grami krējums
  • Šķipsniņa sāls
  • Es ņemu vēl pusi no visām sastāvdaļām, lai iznāktu vēl viena mīklas plāksne drupačām, ar ko apbārstīt torti.
  • Krēms – vislabāk te derēs vārītais krēms – netrekns un maigs.

PAGATAVOŠANA:

  • Uz virsmas izbārstīt miltus, uz tiem likt sviestu (no ledusskapja), sagrieztu gabaliņos un visu sakapāt kopā ar nazi.
  • Tad izveidot masā bedrīti, ieliet tajā krējumu, pielikt sāli un samīcīt mīklu.
  • Mīklu samīcīt bumbā, ietīt pārtikas plēvē un ielikt ledusskapī uz dažām stundām.
  • Pirms cepšanas izrullēt, salocīt, vēlreiz izrullēt, salikt 2 – 3 kārtās, izrullēt un mīkla ir gatava.
  • Sadalīt apmēram 4 – 5 – 6 daļās (kā sanāk), izrullēt plāksnēs un cept cepeškrāsnī 180 grādos apmēram pusstundu.

KAMĒR CEPAS PLĀKSNES, GATAVO KRĒMU:

  • ½ litri piena
  • 1 glāze auksta piena
  • 2 – 3 ēdamkarotes miltu
  • 2 olas
  • 1,5 glāzes cukura
  • 150 grami sviesta
  • Vaniļas cukurs

PAGATAVOŠANA:

  • Olas saputot ar cukuru, pievienot glāzi auksta piena un miltus, saputot vēlreiz.
  • Ieliet šo masu vārošā ½ litrā piena.
  • Karsēt līdz masa sāk sabiezēt, visu laiku maisot, bet neuzvārīt. Noņemt no uguns, atdzesēt, saputot ar mīkstu sviestu un vaniļas cukuru.
  • Ja ir vēlmē, krēmam var pieliet 2 – 3 ēdamkarotes konjaka.
  • Gatavās mīklas plāksnes izņemt no cepeškrāsns un ļaut atdzist. Tad noziest ar krēmu. Malas uzreiz neapgriezt, tās ļoti lūzt.
  • Likt torti uz nakti ledusskapī. No rīta apgriezt malas un apbērt ar mīklas drupačām.
  • Drupačas var samaisīt ar sasmalcinātiem riekstiem.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt