Kabaču smēriņš
Noderigi

Kabaču smēriņš

Pat pieredzes bagāts kulinārijas speciālists, skatoties uz pēdējo kabaču ražu šajā sezonā, negribot uzdos sev jautājumu: “Ko gan vēl es šogad neesmu pagatavojis?” Kabaču ikri bija, ar siera cepurīti cepu, marinēju arī un pat veģetāro pastu pagatavoju. Ko gan vēl? Tiem, kas vēl meklē vienkāršas, bet neparasti garšīgas dārzeņu receptes, esam pietaupījuši kādu vieglu kabaču pagatavošanas veidu. Jā, tas mazliet atgādina klasisko kabaču ikru pagatavošanas recepti, bet ar burkāniem un kausēto sieru. Jūs būsiet pārsteigti, bet tas pašos pamatos mainīs šīs uzkodas garšu un piešķirs pastētes konsistenci. Tas būs ideāls smēriņš brokastu vai uzkodu maizītei!

SASTĀVDAĻAS:

  • kabači – 500 g
  • burkāns – 1 gab.
  • sīpols – 1 gab.
  • kausētais siers – 150 g
  • augu eļļa – 2 ēdamkarotes
  • dilles – 1 ēdamkarote
  • sāls – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

Kabačus noskalot, nosusināt, sagriezt kubiņos. Burkānu noskalot, nosusināt un sarīvēt. Sīpolu nomizot, smalki sakapāt. Sakarsētā pannā ar eļļu likt burkānus, tad sīpolu un cept, līdz tie kļuvuši mīksti. Tad pievienot kabačus un sautēt piecas minūtes. Noņemt pannu no uguns, ļaut atdzist. Atdzisušos dārzeņus likt blenderī, pievienot sāli, kausēto sieru un dilles. Visu sablendēt viendabīgā masā. Gatavo masu pārlikt plastmasas kārbā un likt ledusskapī uz dažām stundām, lai sastāvdaļas labāk “sadraudzējas”. Kabačiem nevajag pievienot pārāk daudz garšvielu. To garša ir ļoti maiga un to ātri vien var nomākt. Te vislabāk iederēsies mazliet sasmalcināta ķiploka, svaigi malti melnie pipari un zaļumi. Gatavo kabaču smēriņu vislabāk izmantot svaigu – smērēt uz garšīgas rupjmaizes šķēles vai grauzdiņa. Nebaidieties, ja tā konsistence šķitīs pārāk šķidra – siers ledusskapī sastings un dos smēriņam vajadzīgo konsistenci.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt