Sasmalcinām mazliet diļļu, divas –trīs daiviņas ķiploka un mazliet sālītā speķa.
Labāk, ja speķi ir nogatavināts, jo tam piemīt unikāla īpašība ar laiku nebojāties.
Tas kļūst vecāks, cietāks un iegūst raksturīgo dzeltenīgo nokrāsu un specifisko aromātu, kas ir īpaši vērtīgs šīs receptes pagatavošanai.
Iegūt tādu speķi ir diezgan vienkārši. Pietiek vien ar to, ka ietinat speķi papīrā un ieliekat uz dažiem mēnešiem ledusskapī. Pat ar nelielu gabaliņu jums pietiks desmitiem boršču.
Vēlams, lai speķim būtu pēc iespējam mazāk liesuma.
Speķis var būt pavisam nedaudz – apmēram tējkarote (sagrieztā veidā). Tas ir nepieciešams tikai tik daudz, lai piešķirtu oriģinālu aromātu ēdienam.
Tagad visas trīs sastāvdaļas bez žēlastības saspiežam viendabīgā masā. Var pievienot šķipsniņu jūras sāls, tas palīdzēs vieglāk sasmalcināt visu.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.