Cepumi SNICKERDOODLE
Konditoreja un maize

Cepumi SNICKERDOODLE

Bieži vien mums gribās kaut ko saldu, taču nav vēlēšanās pavadīt vairākas stundas pie karstas plīts. Un veikalā pirktie cepumi biedē ar neskaitāmajiem E uz iepakojuma. Ko darīt? Talkā nāks kanēļa – cukura cepumiņi, ko Amerikā gatavo uz Ziemassvētkiem. Tiem vajadzēs vien pusstundu jūsu laika.

Šie aromātiskie cepumi lieliski iederēsies vakarā pie tējas vai glāzes svaigi spiestas sulas. Tos droši varat dot līdzi bērniem uz skolu, jo tajos nav nekādu kaitīgu piedevu.

SASTĀVDAĻAS:

  • kviešu milti – 2,75 glāzes
  • sviests – 200 g
  • dzeramā soda – 1,5 tējkarotes
  • citronskābe – 1 tējkarote
  • sāls – 0,25 tējkarotes
  • olas – 3 gab.
  • cukurs – 1,5 glāzes
  • vaniļas cukurs – 10 g
  • brūnais cukurs – 0,25 glāzes
  • kanēlis – 2 ēdamkarotes

PAGATAVOŠANA:

Samaisīt izsijātus miltus, citronskābi, sodu un sāli. Atlikt malā.

Ar miksera palīdzību saputot sviestu ar cukuru (putot apmēram 2 minūtes ar vislielākās jaudas palīdzību). Pievienot olas un putot ar mazāku jaudu, līdz masa kļūst viendabīga.

Sviesta – olu masu iemaisīt sausajās sastāvdaļās. Putot ar nelielu jaudu, līdz masa kļūst viendabīga. Ja ir vēlēšanās, šajā brīdī ir īstais laiks pievienot sasmalcinātus riekstus, rozīnes, sukādes, sēkliņas, šokolādes gabaliņus…

Visu rūpīgi samaisīt.

Atsevišķi samaisīt brūno cukuru ar kanēli. Mīklu sadalīt un saviļāt nelielās bumbiņās, katru apviļāt cukura – kanēļa maisījumā. Bumbiņas likt uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, piespiest, lai veidojas plācenītis, apmēram 2 cm biezumā.

Cept 180 grādos 10 – 12 minūtes.

Gatavos cepumus pasniegt ar tēju, sulu vai kafiju.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt