Par rudens un ziemas sezonas hītu tiek uzskatīts ķirbis. Ķirbi var pagatavot dažādos veidos, bet šoreiz piedāvāsim ķirbja sukādes.
SASTĀVDAĻAS:
2 kilogrami ķirbis
0,5 kilogrami cukurs
citrons
apelsīns
PAGATAVOŠANA:
Nomizojiet ķirbi un sagrieziet šķēlītēs. Tām nevajadzētu būt biezām un garām, biezums apmēram 5-10 mm. Ielieciet ķirbju gabaliņus katliņā.
Pievienojiet tiem cukuru. Sagrieziet citronu un apelsīnu šķēlītēs ar visu miziņu un pievienojiet ķirbim. Atstājam uz 12 stundām, lai viss sasūcas ķirbī.
Lieciet katliņu uz uguns, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Atkal ļaujiet 12 stundas savilkties. Atkal uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Ļaujiet tam atdzist.
Nokāsiet visu (sīrupu, starp citu, jūs varat dzert, atšķaidot ar ūdeni) un lieciet ķirbju gabaliņus žāvēties. Ja jums nav speciālā žāvētāja, lieciet ķirbja gabaliņus cepeškrāsnī uz 100- 160 grādiem. Krāsnij vajadzētu būt nedaudz atvērtai.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.