Cepta vista ķiploku- rozmarīna marinādē.
Pamatēdieni

Cepta vista ķiploku- rozmarīna marinādē.

Sastāvdaļas:

  • Vista 2kg
  • Ķiploks 10 daiviņas
  • Rozmarīns 2-3 ēdamkarotes
  • Čili 0,5 tējkarote
  • Olīveļļa 4 ēdamkarotes
  • Citronu sula 40 ml
  • Sāls 1 tējkarote
  • Melnais pipars samalts 0,5 tējkarote

Pagatavošana:

1. Pirms ēdiena gatavošanas vispirms iemarinējiet vistu uz 2-4 stundām. Lai sagatavotu marinādi, uzkarsējiet olīveļļu mazā katliņā uz lēnas uguns, pievienojiet 5 ķiploka daiviņas, rozmarīnu un čili.

2. Pavāriet marinādi 8-10 minūtes, lai eļļa uzsūktu garšvielu un ķiploka aromātu un to garšu. Skatieties, lai ķiploks nepiedeg, tikai lai paliek mīkstāks un brūnāks.

3. Noņemiet marinādi no uguns un atdzesējiet. Pievienojiet citronu sulu, sāli un piparus.

4. Uzmanīgi atbrīvojiet ādu, lai varētu iebāzt roku un bagātīgi ieziest vistu zem ādas kā arī virspusi ar marinādi. 5 ķiploka daiviņas pārgrieziet uz pusēm un iebāziet zem ādas krūtiņu un stilbiņu rajonā. Turpat ielieciet arī izspiesta citrona gabaliņus.

5. Ar diegu sasieniet vistas kājiņas un spārniņus.

6. Lieciet vistu ar krūtiņām uz leju cepšanas formā un ietiniet pārtikas plēvē. Lieciet ledusskapī uz vairākām stundām.

7. Izņemiet vistu no ledusskapja 1 stundu pirms cepšanas. Cepiet 60-90 minūtes līdz 180C uzkarsētā cepeškrāsnī vai arī tik ilgi kamēr parādās zeltaina garoziņa.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt