Karameļu garoziņai:
Gaļu likt katlā ar karstu ūdeni, kurā izšķīdināts cukurs un sāls.
Pielikt uz pusēm pārgrieztu sīpolu, tāpat sagrieztu ķiploka galviņu, piparus un oregano.
Vārīt 45 – 55 minūtes, līdz gaļa mīksta, taču nepārvārīt, lai tā neizjuktu.
Pagatavot “garoziņu”:
Eļļai pielikt aso piparu pulveri un tomātu pastu. Samaisīt.
Pievienot sojas mērci, medu un ķiploku pulveri.
Visu saputot līdz emulsijas konsistencei.
Masai jābūt biezai.
Ja nepieciešams, var vēl pievienot eļļu.
Gaļu no visām pusēm apsmērēt ar glazūru un likt cepamajā formā.
Likt cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 grādiem un cept 20 – 30 minūtes, lai izveidojas karameles garoziņa.
LAI LABI GARŠO!