Aukstā gurķu zupa
Zupas

Aukstā gurķu zupa

Auksta dārzeņu zupa ir lielisks ēdiens karstā vasaras dienā. Tā veldzē, dod sāta sajūtu, un, jā, ir arī pietiekami ekonomiska. Nav stundām jāstāv pie plīts un jāsvīst karstumā. Paņemiet dažas sastāvdaļas, saliekat blenderī un salejat šķīvī. Tieši tik vienkārši! Un aukstās zupas sāk ieņemt stabilu pozīciju uz mūsu pusdienu galda ne tikai vasarā, bet arī citās sezonās. Šī zupa lieliski veldzē un dod sāta sajūtu. Tā palīdz justies viegli. Zupu var pagatavot vakarā un likt ledusskapī, lai būtu ar ko iestiprināties nākamajā dienā.

SASTĀVDAĻAS:

  • svaigi gurķi – 7 gab.
  • skābais krējums – 500 g
  • citrona sula – 3 ēdamkarotes
  • ķiploks – 1 daiviņa
  • svaigi pētersīļi – 1 saišķītis
  • estragons – 30 g
  • dilles – 1 saišķītis
  • sarkanais sīpols – ¼ daļa
  • olīveļļa – 3 ēdamkarotes
  • sāls – pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

Gurķus nomizot. Divus gurķus smalki sagriezt, likt bļodā. Pārējos piecus sagriezt lielākos gabalos.

Sīpolu nomizot, sagriezt kubiņos, likt pie smalki sagrieztajiem gurķiem.

Blenderī likt rupjāk sagrieztos gurķus, pievienot ķiploku, dilles, pētersīļus, estragonu, citrona sulu, skābo krējumu, divas ēdamkarotes olīveļļas, sāli un piparus.

Visas sastāvdaļas sablendēt viendabīgā masā.

Masu likt ledusskapī uz divām stundām.

Tad liet zupu šķīvjos, katrai porcijai uzbērt smalki sagrieztos gurķus ar sarkano sīpolu. Piepilināt dažas pilītes olīveļļas.

Visu samaisīt uz izbaudīt.

Protams, daudziem šī zupa tā arī paliks par vasaras sezonas ēdienu, taču, piekritīsiet, tā ir lieliska alternatīva pirmajam ēdienam arī citās sezonās.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt