Ātri pagatavojama, vienkārša un garšīga ābolu plātsmaize!
Konditoreja un maize

Ātri pagatavojama, vienkārša un garšīga ābolu plātsmaize!

Sastāvdaļas:

  • 2 glāzes miltu (var arī pilngraudu),
  • 2 glāzes kefīra,
  • 1 glāze cukura (var arī mazāk – pēc garšas),
  • 2 olas,
  • tējkarote cepamā pulvera.
  • āboli,
  • krējums,
  • kanēlis

Pagatavošana:

Mīklu pagatavo bļodā sajaucot miltus ar kefīru, cukuru, olām, cepamo pulveri. Visu sajauc viendabīgā masā, kas pēc konsistences būs kā pankūku mīkla. Mīklu lej ar cepamo papīru izklātā cepešpannā. Virsū kārto šķēlēs sagrieztus ābolus – es lieku diezgan daudz, lai garša ir izteikta. Liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem, cep, kamēr mīkla jau savelkas (~30 minūtes). Pa to laiku sajauc krējumu ar kanēli un cukuru – pēc garšas. Krējumu vajag diezgan daudz – vismaz 1/2 bundžu! Izņem plātsmaizi no krāsns un uzklāj virsū krējumu! Liek atpakaļ, cep vēl apmēram 15 minūtes. Tad ņem ārā, atdzesē un bauda!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt