Aukstā biešu zupa ar jogurtu un olīvām
Zupas

Aukstā biešu zupa ar jogurtu un olīvām

Aukstā zupa lieliski atsvaidzina un dod sāta sajūtu. Šajā receptē tiek izmantots dabiskais jogurts, bet varat to izmēģināt arī ar paniņām, rjaženku, kefīru vai airānu. Bez jau pierastajām olām , dārzeņiem un zaļumiem pamēģiniet pievienot zupai olīvas – garša kļūs daudz interesantāka.

SASTĀVDAĻAS:

  • dabiskais jogurts – 0,8 litri
  • bietes – 1 – 2 gab.
  • kartupeļi – 3 gab.
  • olas – 2 – 3 gab.
  • svaigi gurķi – 2 gab.
  • melnās olīvas – 10 gab.
  • zaļie lociņi – 3 gab.
  • svaigi pētersīļi – 3 – 5 zariņi
  • citrona sula – pēc garšas
  • sāls – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Bietes aplejam ar ūdeni un vārām līdz gatavībai, apmēram 30 – 40 minūtes. Gatavas bietes atdzesējam (varat tās apliet ar aukstu ūdeni).
  • Olas cieti novārām, tad aplejam ar aukstu ūdeni un ļaujam atdzist.
  • Kartupeļus novārām ar visu mizu, atdzesējam, nomizojam un sagriežam nelielos kubiņos.
  • Svaigos gurķus arī sagriežam kubiņos.
  • Pētersīļus un zaļos lociņus smalki sakapājam. Melnās olīvas sagriežam ripiņās.
  • Olas nolobām un sagriežam kubiņos.
  • Bietes nomizojam un asī sagriežam kubiņos.
  • Dziļā bļodā liekam kartupeļus, gurķus, olas, bietes zaļumus un olīvas. Pievienojam 2 – 3 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sulas.
  • Visu pārlejam ar atdzesētu dabisko jogurtu, pievienojam olīvas, pieliekam sāli un rūpīgi samaisām. Pasniedzam uzreiz pēc pagatavošanas vai arī liekam atdzesēties ledusskapī.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt