Ātrais ābolu deserts
Tagad ābollaikā jāēd daudz ābolu. Ābolkūkas, ābolu strūdeles, cepti āboli utt. Ir ļoti daudz un dažādas receptes kā pagatavot kaut ko garšīgu no āboliem. Padalīsimies ar vienu pagalam vienkāršu, bet garšīgu ābola deserta recepti.
SASTĀVDAĻAS:
3-4 vidēji lielus ābolus
1gl rīvmaizi
~300ml skābā krējuma
kanēlis
vaniļas cukurs
4-5ēd. k. cukura
PAGATAVOŠANA:
- Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Pēc tam pievieno kanēli, cukuru, vaniļas cukuru un apmēram pusglāzi krējumu. Visu kārtīgi samaisa. Tad pievieno rīvmaizi, vēlreiz kārtīgi samaisa.
Liek formā pārlej ar krējuma un cukura maisijumu, pārber vēl rīvmaizi un liek cepties 200grādos kādas 20-30min. Pasniedz siltu ar aukstu saldējumu.
- Daudzumus var variēt pēc sirds patikas. Kas grib sladāku, liek vairāk cukura. Kas skābāku, tad atkal mazāk cukura.
- Tāpat ar pārējām sastāvdaļām. Ar aukstu saldējumu...mmmm... baigi labi!
Avots: zitinja.blogspot.com
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo