Ābolu drupaču kūka
Konditoreja un maize

Ābolu drupaču kūka

SASTĀVDAĻAS:

  • 3 loksnes kārtainās mīklas,
  • 5 glāzes plānās daiviņās sagrieztu ābolu,
  • ½ glāze cukura,
  • 3/4 tējk. kanēļa,
  • 1/4 tējk. malta muskatrieksta.

Drupačām:

  • ½ glāze sviesta,
  • 3/4 glāzes miltu,
  • 1/3 glāzes cukura,
  • ½ tējk. kanēļa.

PAGATAVOŠANA:

  • No saldētavas kārtaino mīklu, atlaidina.
  • Nomazgā, nomizo un sagriež ābolus plānās daiviņās.
  • Pāri āboliem pārkaisa cukuru, kanēli un muskatriekstu. Kārtīgi apviļā.
  • Pagatavo drumstalas – lielā bļodā sajauc miltus, cukuru, kanēli un pievieno aukstu, gabaliņos sagrieztu sviestu.
  • Es pievienoju mazdrusciņ vairāk cukura, kā norādīts receptē. Ar rokām vai dakšiņu drupina mīklu līdz izveidojas palielas drumstalas.
  • Ar sviestu ieziež pannu apmēram 22 cm diametrā. Es izmantoju pannu, kurā parasti cepu siera kūkas – apaļo ar noņemamām malām. Ieklāj pannā kārtaino mīklu. Ja panna ir apaļa, apgriež mīklai stūrus un vienmērīgi salipina tos gar malām, veidojot apaļa pīrāga formu.
  • Pāri mīklai pārber cukurotos ābolus, vienmērīgi izkārto un bagātīgi pārkaisa arī ar drumstalām.
  • Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 190 C temperatūrā apmēram 40 minūtes, kamēr kūka kļūst viegli zeltaini brūna un pildījuma āboli – mīksti.
  • Pasniedz karstu kopā ar saldējumu vai atdzesē ledusskapī nākamajai dienai. Šī ir viena no tām kūkām, kas vienlīdz labi garšo gan silta, gan jau auksta.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt