Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Želejas torte
23.12.2018 20:27
SASTĀVDAĻAS:
400 g 15% skābā krējuma
3 glāzes ķiršu kompota
50 g želatīna
250 g cukura
3 olas
80 g miltu
1 kivi
4 gab. marmelādes
PAGATAVOŠANA:
Olu dzeltenumus saberzt ar miltiem.
Olu baltumus saputot ar 100 g cukura, bet ne līdz stingrām putām.
Visu samaisīt kopā, tad mīklu likt cepamajā formā, kas iepriekš izsmērēta ar sviestu un izbārstīta ar miltiem.
Cept 180 – 200 grādos 10 minūtes.
Gatavo biskvītu sagriezt gabaliņos.
25 g želatīna iemērkt siltā ūdenī uz 15 minūtēm, tad sajaukt ar skābo krējumu un cukuru (75 g).
Karstā kompotā iebērt 25 g želatīna un rūpīgi samaisīt, līdz tas pilnībā izšķīdis.
P.S. Es vārīju kompotu no saldētiem ķiršiem un pievienoju 75 g cukura.
Traukā ieklāt polietilēna plēvi.
Tās iekšpusē likt sagrieztos biskvīta gabaliņus, pa virsu likt sagrieztus kivi gabaliņus, pārliet ar sagatavoto krējuma masu.
Tad likt sagrieztus marmelādes gabaliņus un torti likt ledusskapī.
Pēc stundas, kad krējums ir sastindzis, pa virsu uzliet kompotu ar želatīnu.
Torti likt atpakaļ ledusskapī, līdz tā pilnībā sastingusi.
Pēc trim stundām tā ir gatava un torti var izņemt no polietilēna plēves.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Noderigi
12 lieliskas idejas olu uzkodām
09.04.2019 21:36
Pamatēdieni
Vistas ruletītes ar sieru
11.03.2020 07:26
Konditoreja un maize
Žāvētu augļu cepumi
21.02.2019 09:33
Konservējumi
Rabarberu ievārījums ar zaļajiem āboliem un ingveru
03.06.2019 08:37
Pamatēdieni
Maizes desa
01.10.2019 17:34
Pamatēdieni
Tradicionālais arābu Batata Manshi. Garšo lieliski
26.05.2019 15:13
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu