Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Želejas torte
23.12.2018 20:27
SASTĀVDAĻAS:
400 g 15% skābā krējuma
3 glāzes ķiršu kompota
50 g želatīna
250 g cukura
3 olas
80 g miltu
1 kivi
4 gab. marmelādes
PAGATAVOŠANA:
Olu dzeltenumus saberzt ar miltiem.
Olu baltumus saputot ar 100 g cukura, bet ne līdz stingrām putām.
Visu samaisīt kopā, tad mīklu likt cepamajā formā, kas iepriekš izsmērēta ar sviestu un izbārstīta ar miltiem.
Cept 180 – 200 grādos 10 minūtes.
Gatavo biskvītu sagriezt gabaliņos.
25 g želatīna iemērkt siltā ūdenī uz 15 minūtēm, tad sajaukt ar skābo krējumu un cukuru (75 g).
Karstā kompotā iebērt 25 g želatīna un rūpīgi samaisīt, līdz tas pilnībā izšķīdis.
P.S. Es vārīju kompotu no saldētiem ķiršiem un pievienoju 75 g cukura.
Traukā ieklāt polietilēna plēvi.
Tās iekšpusē likt sagrieztos biskvīta gabaliņus, pa virsu likt sagrieztus kivi gabaliņus, pārliet ar sagatavoto krējuma masu.
Tad likt sagrieztus marmelādes gabaliņus un torti likt ledusskapī.
Pēc stundas, kad krējums ir sastindzis, pa virsu uzliet kompotu ar želatīnu.
Torti likt atpakaļ ledusskapī, līdz tā pilnībā sastingusi.
Pēc trim stundām tā ir gatava un torti var izņemt no polietilēna plēves.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Noderigi
Mājās gatavota desa. Taisu to katru nedēļu, mainot garšvielas!
09.12.2018 10:40
Konditoreja un maize
Lieldienu ķiršu bulciņas
20.04.2019 09:58
Deserti
Plombīra saldējums… kā bērnībā. Pagatavojams pusstundas laikā
14.03.2019 14:06
Konservējumi
Adžika no kabačiem. Gatavo, cik gribi, nekad nepietiks
02.08.2023 19:40
Konservējumi
Dārzeņu salāti – asorti ziemai
31.07.2019 16:02
Noderigi
Kā rukolas lietošana pārtikā var kaitēt veselībai
08.09.2019 11:39
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu