Želejas torte
Konditoreja un maize

Želejas torte

SASTĀVDAĻAS:

  • 400 g 15% skābā krējuma
  • 3 glāzes ķiršu kompota
  • 50 g želatīna
  • 250 g cukura
  • 3 olas
  • 80 g miltu
  • 1 kivi
  • 4 gab. marmelādes

PAGATAVOŠANA:

  • Olu dzeltenumus saberzt ar miltiem.
  • Olu baltumus saputot ar 100 g cukura, bet ne līdz stingrām putām.
  • Visu samaisīt kopā, tad mīklu likt cepamajā formā, kas iepriekš izsmērēta ar sviestu un izbārstīta ar miltiem.
  • Cept 180 – 200 grādos 10 minūtes.
  • Gatavo biskvītu sagriezt gabaliņos.
  • 25 g želatīna iemērkt siltā ūdenī uz 15 minūtēm, tad sajaukt ar skābo krējumu un cukuru (75 g).
  • Karstā kompotā iebērt 25 g želatīna un rūpīgi samaisīt, līdz tas pilnībā izšķīdis.
  • P.S. Es vārīju kompotu no saldētiem ķiršiem un pievienoju 75 g cukura.
  • Traukā ieklāt polietilēna plēvi.
  • Tās iekšpusē likt sagrieztos biskvīta gabaliņus, pa virsu likt sagrieztus kivi gabaliņus, pārliet ar sagatavoto krējuma masu.
  • Tad likt sagrieztus marmelādes gabaliņus un torti likt ledusskapī.
  • Pēc stundas, kad krējums ir sastindzis, pa virsu uzliet kompotu ar želatīnu.
  • Torti likt atpakaļ ledusskapī, līdz tā pilnībā sastingusi.
  • Pēc trim stundām tā ir gatava un torti var izņemt no polietilēna plēves.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt