Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Želejas torte
23.12.2018 20:27
SASTĀVDAĻAS:
400 g 15% skābā krējuma
3 glāzes ķiršu kompota
50 g želatīna
250 g cukura
3 olas
80 g miltu
1 kivi
4 gab. marmelādes
PAGATAVOŠANA:
Olu dzeltenumus saberzt ar miltiem.
Olu baltumus saputot ar 100 g cukura, bet ne līdz stingrām putām.
Visu samaisīt kopā, tad mīklu likt cepamajā formā, kas iepriekš izsmērēta ar sviestu un izbārstīta ar miltiem.
Cept 180 – 200 grādos 10 minūtes.
Gatavo biskvītu sagriezt gabaliņos.
25 g želatīna iemērkt siltā ūdenī uz 15 minūtēm, tad sajaukt ar skābo krējumu un cukuru (75 g).
Karstā kompotā iebērt 25 g želatīna un rūpīgi samaisīt, līdz tas pilnībā izšķīdis.
P.S. Es vārīju kompotu no saldētiem ķiršiem un pievienoju 75 g cukura.
Traukā ieklāt polietilēna plēvi.
Tās iekšpusē likt sagrieztos biskvīta gabaliņus, pa virsu likt sagrieztus kivi gabaliņus, pārliet ar sagatavoto krējuma masu.
Tad likt sagrieztus marmelādes gabaliņus un torti likt ledusskapī.
Pēc stundas, kad krējums ir sastindzis, pa virsu uzliet kompotu ar želatīnu.
Torti likt atpakaļ ledusskapī, līdz tā pilnībā sastingusi.
Pēc trim stundām tā ir gatava un torti var izņemt no polietilēna plēves.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Brokastis
Mājās gatavots siers
08.05.2019 20:06
Pamatēdieni
Vistas gaļas veltnīši
06.04.2022 20:17
Konditoreja un maize
Saldie vareņiki ar biezpienu
03.12.2021 22:18
Brokastis
Omlete ar sieru krūzē minūtes laikā
25.02.2019 20:16
Konservējumi
Gurķi ar “rozīnīti”. Jā, jā gurķi ar rozīnēm, vai esat kaut ko tādu baudījuši?
27.06.2019 18:12
Konditoreja un maize
Ļoti maigs ābolu pīrāgs – pagatavots no pieejamiem produktiem un pasniegts neparastā veidā
08.11.2018 19:47
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu