Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Želejas torte
23.12.2018 20:27
SASTĀVDAĻAS:
400 g 15% skābā krējuma
3 glāzes ķiršu kompota
50 g želatīna
250 g cukura
3 olas
80 g miltu
1 kivi
4 gab. marmelādes
PAGATAVOŠANA:
Olu dzeltenumus saberzt ar miltiem.
Olu baltumus saputot ar 100 g cukura, bet ne līdz stingrām putām.
Visu samaisīt kopā, tad mīklu likt cepamajā formā, kas iepriekš izsmērēta ar sviestu un izbārstīta ar miltiem.
Cept 180 – 200 grādos 10 minūtes.
Gatavo biskvītu sagriezt gabaliņos.
25 g želatīna iemērkt siltā ūdenī uz 15 minūtēm, tad sajaukt ar skābo krējumu un cukuru (75 g).
Karstā kompotā iebērt 25 g želatīna un rūpīgi samaisīt, līdz tas pilnībā izšķīdis.
P.S. Es vārīju kompotu no saldētiem ķiršiem un pievienoju 75 g cukura.
Traukā ieklāt polietilēna plēvi.
Tās iekšpusē likt sagrieztos biskvīta gabaliņus, pa virsu likt sagrieztus kivi gabaliņus, pārliet ar sagatavoto krējuma masu.
Tad likt sagrieztus marmelādes gabaliņus un torti likt ledusskapī.
Pēc stundas, kad krējums ir sastindzis, pa virsu uzliet kompotu ar želatīnu.
Torti likt atpakaļ ledusskapī, līdz tā pilnībā sastingusi.
Pēc trim stundām tā ir gatava un torti var izņemt no polietilēna plēves.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Pamatēdieni
Teļa gaļas sautējums ar tomātiem un pupām
06.04.2022 14:06
Pamatēdieni
Cepti kartupeļi itāļu gaumē. Aromāts un garša jūs apburs!
04.10.2018 19:56
Konservējumi
Tomātu un piparu mērce ziemai. Garša ir satriecoša!
03.08.2019 18:18
Konditoreja un maize
Bezgala garda Latvijas dzimšanas dienas kūka
14.11.2019 20:52
Salāti
Salāti katrai dienai – ātri, vienkārši un ļoti garšīgi.
27.11.2018 20:50
Noderigi
9 rupjas kļūdas, vārot makaronus: saderam, ka jūs to nezinājāt
28.09.2021 08:45
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu