Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Želejas torte
23.12.2018 20:27
SASTĀVDAĻAS:
400 g 15% skābā krējuma
3 glāzes ķiršu kompota
50 g želatīna
250 g cukura
3 olas
80 g miltu
1 kivi
4 gab. marmelādes
PAGATAVOŠANA:
Olu dzeltenumus saberzt ar miltiem.
Olu baltumus saputot ar 100 g cukura, bet ne līdz stingrām putām.
Visu samaisīt kopā, tad mīklu likt cepamajā formā, kas iepriekš izsmērēta ar sviestu un izbārstīta ar miltiem.
Cept 180 – 200 grādos 10 minūtes.
Gatavo biskvītu sagriezt gabaliņos.
25 g želatīna iemērkt siltā ūdenī uz 15 minūtēm, tad sajaukt ar skābo krējumu un cukuru (75 g).
Karstā kompotā iebērt 25 g želatīna un rūpīgi samaisīt, līdz tas pilnībā izšķīdis.
P.S. Es vārīju kompotu no saldētiem ķiršiem un pievienoju 75 g cukura.
Traukā ieklāt polietilēna plēvi.
Tās iekšpusē likt sagrieztos biskvīta gabaliņus, pa virsu likt sagrieztus kivi gabaliņus, pārliet ar sagatavoto krējuma masu.
Tad likt sagrieztus marmelādes gabaliņus un torti likt ledusskapī.
Pēc stundas, kad krējums ir sastindzis, pa virsu uzliet kompotu ar želatīnu.
Torti likt atpakaļ ledusskapī, līdz tā pilnībā sastingusi.
Pēc trim stundām tā ir gatava un torti var izņemt no polietilēna plēves.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Zupas
Īsts ukraiņu borščs ar slepeno sastāvdaļu
Noderigi
Fakti par iebiezināto pienu
Konditoreja un maize
Ābolu pīrāgs, kas burtiski kūst mutē! Unikāla recepte
Uzkodas
Samaisot kefīru ar krējumu, pēc divām dienām mielosieties ar ļoti garšīgu uzkodu
Konditoreja un maize
Ciparkūkas vai burtu kūkas recepte
Zupas
Pelmeņu zupa – sātīgs darba dienas nobeigums
Pamatēdieni
Ļoti garšīgu ribiņu pagatavošanas recepte
15.02.2019 18:19
Noderigi
Mūžu dzīvo, mūžu mācies. 30 knifi, lai mīkla būtu izdevusies!
20.02.2019 20:35
Deserti
Konfektes RAFAELLO
25.12.2017 14:13
Konditoreja un maize
Cepti āboli ar kanēli: delikatese 10 minūtēs!
02.11.2018 12:47
Brokastis
10 lieliskas idejas ko pagatavot no olām
14.12.2017 01:29
Konservējumi
Visaromātiskākais un garšīgākais ievārījums no veselām zemenēm
08.06.2019 18:11
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu