Vistas gaļa ir favorīts daudzās diētās un sportistu ēdienkartē. Vārīta vistas krūtiņa satur daudz olbaltumvielu un maz tauku. Bet ar dārzeņiem cepta vista var kļūt par pilnvērtīgām vakariņām. Taču asu ēdienu un Āzijas virtuves cienītāji noteikti gribēs izmēģināt sulīgos vistas šķiņķīšus ar medu un ķiplokiem. Aromātiskā vista pikantajā mērcē lieliski papildinās ikvienu maltīti. Gaļa izdodas ļoti maiga, vienlaikus salda un asa. Var gatavot arī krūtiņu vai spārniņus, taču šķiņķīši izdodas visgaršīgāk.
Vistu šķiņķīšiem atdalīt ādu un kaulus, ierīvēt ar sāli, pipariem un ķiploku pulveri. Atstāt iemarinēties uz 30 minūtēm. Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā šķiņķīšus apcept 5 – 6 minūtes no katras puses, līdz tie gatavi. Bļodiņā sajaukt medu, ūdeni, etiķi un sojas mērci. Vistai pielikt sakapātu ķiploku un pēc 30 sekundēm pieliet medus maisījumu. Pasautēt dažas sekundes, līdz mērce sāk biezēt. Dekorēt ar zaļumiem un pasniegt siltu. Pateicoties medum un sojas mērcei, šķiņķīši iegūst glīti zeltainu krāsu. Kā piedevas var pasniegt rīsus, taču arī ar kartupeļiem vai grilētiem dārzeņiem būs ļoti garšīgi.
LAI LABI GARŠO!