Turku plāceņi, cepti uz pannas
Brokastis
Pamatēdieni

Turku plāceņi, cepti uz pannas

Bazlama – turku plācenis. Turki to ēd brokastīs, apsmērējot ar sviestu un uzdzerot tēju. Vēl bazlama labi sader ar cieto sieru.

Pēc klasiskās receptes šos plāceņus gatavo ar raugu un ūdeni. Bet ja ar rauga mīklu draugos neesat, tad šī alternatīvā turku plāceņu recepte būs tieši tas, kas vajadzīgs.

Liels pluss šai receptē ir tas, ka sastāvdaļas ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmas. Te nav nekādu dārgu produktu un neredzētu garšvielu. Tikai paši vienkāršākie produkti, kurus esam pieraduši redzēt arī savā virtuvē.

SASTĀVDAĻAS:

  • 400 g kviešu miltu
  • 250 ml kefīra
  • sāls – pēc garšas
  • 1 tējkarote sodas

PAGATAVOŠANA:

  • Izsijātus miltus samaisi ar sāli un sodu.
  • Iejauc mīkstu mīklu. Atkarībā no kefīra konsistences, to var vajadzēt mazliet mazāk vai vairāk kā 250 ml. Galvenais, lai mīkla izdotos maiga.
  • Lai mīkla neliptu pie rokām, apsmērē tās ar augu eļļu.
  • Tad liec mīklu ledusskapī uz 10 minūtēm.
  • Mīklu izrullē nelielā desiņā un sadali 5 gabalos. Katru gabalu izrullē plānā apaļā pankūkā.
  • Pankūkas pa visu perimetru sadursti ar dakšiņu.
  • Labi uzkarsē pannu.
  • Cep katru plāceni no abām pusēm līdz tie kļūst zeltaini. Pannu ne ar ko ietaukot nevajag. Kad plāceņi gatavi, tos var apsmērēt ar sviestu.
  • Tā ir lieliska alternatīva veikalā pirktajai maizei. Un tas tik tiešām ir ļoti vienkārši – pagatavot turku plāceņus bazlama.
  • Šī saimniece tik veikli gatavo plāceņus, ka viss process aizņem vien 15 minūtes. Noskaties video, kurā viņa stāsta, kā pagatavot pufīgus un kraukšķīgus turku plāceņus.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt