Gardā rabarbermaize
Konditoreja un maize

Gardā rabarbermaize

SASTĀVDAĻAS:

  • 400 g rabarberu
  • 4 olas
  • 200 g cukura
  • 130 g miltu
  • 3 - 4 ēdamkarotes saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote liķiera (pēc garšas)
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

PAGATAVOŠANA:

  • Nomizo rabarberu un tad sagriež tos gabaliņos. Sagrieztos rabarberus pārkaisa ar vienu ēdamkaroti cukura.
  • Atdala olas dzeltenumu no baltuma, dzeltenumus kopā ar 100 gramiem cukura, vaniļas cukura un sāli saputo gaišās putas.
  • Iesijā miltus, iemaisa krējumu un liķieri.
  • Olu baltumus ar atlikušo cukuru saputo stingrās pūtas un iecilā mīklā.
  • Pusi rabarberu liek ietaukota veidnē. Virsū lej mīklu un tai pa virsu liek pāri palikušos rabarberus.
  • Cep 35 - 45 minūtes, 180 grādu temperatūrā.
  • Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt